Eğitim Liberteryenizm Nedir? Liberteryen Kime Denir?

Liberteryenizm Nedir? Liberteryen Kime Denir?

19.09.2022 - 12:51 | Son Güncellenme:

Liberteryenizm, negatif özgürlük fikrini savunan siyasi akım olarak nitelendirilmektedir. Seçme ve otonomi özgürlüğünü maksimize etmeyen çalışan liberteryenler, bireysel karar önceliğini vurgulamaktadır. Liberteryenizm nedir? Liberteryen kime denir, sizler için merak edilen tüm detayları derledik.

Liberteryenizm Nedir Liberteryen Kime Denir

 Liberteryenizim, yaşam hakkını ve özgürlüğü savunan bir akım olarak görülmektedir. İnsan ilişkilerinin altın standartı olarak gönüllülük esas alınmaktadır. Modern düşüncedeki heyecan verici gelişmelerden biri olarak görülmektedir.

Haberin Devamı

 Liberteryenizm Nedir?

 Liberteryenizm, bireysel özgürlük ve gönüllü işbirliğinin vurgulanmasına karşılık gelmektedir. Liberteryenizm anlayışına göre insan eylemlerini belirleyen kurallar olmadığı sürece daha özgür olmaktadır. 

Liberteryenizme göre her insan kendi hayatının sahibi olmaktadır. İnsanlar nasıl yaşayacaklarına, kendi hür iradeleri ile karar vermektedir. Liberteryenizm, liberalizmin aşırı versiyonu olarak nitelendirilmektedir.

 Liberteryen Kime Denir?

 Liberteryenler, özgürlüğü koruyan siyasal sistemi savunmaktadır. Özgürlüğe yönelik en büyük tehditin devletten yana geldiğini düşünen liberteryenler, devletin gerekli olup olmadığını tartışmaktadır. Liberteryen anlayışa sahip olanlar için birey seçim yapma özgürlüğüne sahip olmakla birlikte yaptığı eylemlerden sorumlu tutulmaktadır.