Eğitim Makbule İsminin Anlamı Nedir? Makbule Ne Demek, Ne Anlama Gelir?

Makbule İsminin Anlamı Nedir? Makbule Ne Demek, Ne Anlama Gelir?

25.09.2023 - 12:15 | Son Güncellenme:

Kız bebek sahibi olmak için gün sayan anne babalar, evlatlarına manası güzel olan isimler koymak istemektedir. Bu anlamda çeşitli isimlerin anlamlarını merak ederek araştırmaktadırlar. Makbule ismi de anlamı merak edilen adlardan bir tanesidir. Peki, Makbule isminin anlamı nedir? Makbule ne demek, ne anlama gelir? Merak edilenleri sizler için derledik.

Makbule İsminin Anlamı Nedir Makbule Ne Demek, Ne Anlama Gelir

Makbule isminin analizine bakıldığında ticarete yatkın, mantıklı, başarılı ve unvan sahibi olabilecek kişileri temsil ettiği görülmektedir. Ayrıca önsezileri güçlü, bolluk içinde yaşama enerjisi içinde olan, sanata yatkın, mücadele eden bir kişilik enerjisi taşımaktadır.

Makbule İsminin Anlamı Nedir?

Arapça kökenli bir kelime olan ve kızlar için tercih edilen Makbule ismi TDK sözlük anlamına bakıldığında alınan, kabul olunan, beğenilen manasına gelmektedir.

Makbule Ne Demek, Ne Anlama Gelir?

Makbule adı, Makbul olunan, kabul görülen kelimelerinden gelir. Yeni doğacak kız bebeklere Makbule ismini vermeyi düşünen ebeveynler bu ismin anlamını merak etmektedir. Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre Makbule isminin anlamı ise şu şekilde geçmektedir:

Haberin Devamı

1. Kabul olunan, alınan.

2. Hoş karşılanan, beğenilen.