Eğitim Mazmun Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Mazmunların Özellikleri Ve Örnekleri...

Mazmun Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Mazmunların Özellikleri Ve Örnekleri...

29.05.2021 - 02:39 | Son Güncellenme:

Günlük yaşamda sıkça duyulan kelimeler olsa da kimi zaman az duyulan kelimelerde olabilmektedir. Bu tür az duyulan kelimelerden birisi de mazmun kelimesidir. Mazmun kelimesini ilk kez duyan kişiler, tam anlamını merak etmekte ve TDK sözlük sitesinde araştırma yapmaktadır. Mazmun nedir, TDK sözlük anlamı ne demek detayları ile derledik.

Mazmun Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Mazmunların Özellikleri Ve Örnekleri...

Mazmun kelimesi, Arapça kökenli bir kelime olmakta ve Türkçemize uyarlanarak giren kelimeler arasında yer almaktadır. Mazmun kelimesi edebiyat ve isim şeklinde farklı anlamlara gelirken anlam ile kavram anlamını taşımaktadır.

Mazmun Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Ülkemizde en önemli sitelerden birisi olan TDK sözlük sitesi, az duyulan ve kullanılan çeşitli kelimelerin anlamlarını öğrenebileceğimiz yerler arasında yer alıyor. TDK Sözlük sitesinde mazmun nedir sorunun yanıtına da ulaşmak mümkündür. Mazmun kelimesinin TDK sözlük anlamı şu şekildedir;

- Anlam, kavram.
- Divan edebiyatında bazı kavramları dolaylı anlatmak için kullanılan nükteli ve sanatlı söz.

Mazmunların Özellikleri ve Örnekleri

Divan edebiyatında çeşitli kavramları ifade etmek için kullanılan kalıplaşmış sözler, mazmunlarım özellikleridir. Mazmunların örnekleri ise şu şekilde açıklanmaktadır:

- Badem: Göz
- Keman: Kaş
- Ok: Kirpik
- Gece: Saç
- İnci: Diş