Eğitim MEB EBA kurs portalı hakkında bilinmesi gerekenler!

MEB EBA kurs portalı hakkında bilinmesi gerekenler!

19.08.2016 - 09:39 | Son Güncellenme:

MEB EBA kurs portalı ile öğrenciler güncel müfredat konularına internetten de ulaşabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı okul dışı destekleyici sanal eğitim sağlıyor. Veliler MEB EBA kurs portalının çocuklar tarafından kullanımına bakanlık resmi uygulaması olması nedeniyle gönül rahatlığında onay veriyor.

MEB EBA kurs portalı hakkında bilinmesi gerekenler

Teknoloji dünyasında yaşanan insanların günlük yaşamları içerisinde interneti aktif şekilde kullanmaları da kaçınılmaz olurken, bu altyapının eğitim alanında da aktif şekilde kullanılması da elbette ki mümkün oluyor. Zaten Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2000’li yılların ortalarından itibaren aktif şekilde kullanmaya başladığı dijital portal hizmetleri sayesinde Türk eğitim sisteminde oldukça önemli bir çağdaşlaşma ve modernleşme hareketi sağlandı. Özellikle de elektronik ortam üzerinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete açılan en yeni dijital eğitim uygulaması olan Eğitim Bilişim Ağı ile birlikte milyonlarca öğrencinin okul dışı eğitimdesteği de alabilmesi sağlanıyor.

Haberin Devamı

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüzün hızla gelişen modern mobil teknolojileri aracılığı ile bulunduğu her yerden kolay bir şekilde internet ortamı hizmetlerine erişim sağlayabilme şansını yakalayan öğrencilerin, yaşamları içerisinde genel olarak eğlence ve medya içerikleri amacı ile kullandığı interneti Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı hizmeti ile eğitim yaşamlarına katkı sağlaması amacı ile de kullanabilme imkanına sahip olmasını sağlıyor. Özellikle de günümüzün bu en yeni sanal eğitim hizmet uygulaması Eğitim Bilişim Ağı uygulaması sayesinde öğrencilerin internetten okul dışı eğitim takviyesi alabilmeleri konusunda önemli katkı sağlanırken, velilerde doğrudan bakanlığın denetim ve yürütmesinde olması nedeni ile internetteki EBA kurs portalının çocukları tarafından kullanımına gönül rahatlığı ile izin verebiliyor.

İnternet ortamı üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı milyonlarca öğrencinin güncel eğitim müfredatında yer alan konulara ilişkin olarak alternatif anlatım tarzlarından oluşan zengin bir ders kaynağı içeriğinden faydalanabilmesine imkan veriyor. Bu sebep ile de geçtiğimiz eğitim-öğretim dönemi içerisinde henüz çok yeni bir dijital portal olmasına karşın milyonlarca öğrenci tarafından yoğun şekilde kullanılan Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı uygulama sayfasının yeni eğitim öğretim dönemi içerisinde de yine yoğun şekilde öğrenciler tarafından kullanılacağı tahmin ediliyor. İnternet ortamı üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Bilişim Ağı portalı hizmetlerini kullanmak isteyen öğrenciler, kendileri için hazırlanmış olan EBA giriş ekranından portala kolaylıkla giriş yaparak portal içerisinde yer alan en güncel ders kaynaklarından, e-kurs ve e-ders uygulamalarından faydalanabiliyor. Bu şekilde öğrencilerin eğitim yaşamlarında da çok önemli bir başarı katkısı sağlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı özellikle üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanmakta olan milyonlarca öğrencinin de sınav hazırlıklarını daha doğru ve daha planlı bir şekilde gerçekleştirebilmeleri konusunda yardımcı oluyor. Bu sayede öğrencilerin üniversite sınavlarından istediği başarıyı yakalayarak, eğitim kariyerlerine lisans düzeyinde de istedikleri gibi devam edebilme imkanından yararlanabilmelerini sağlıyor. Öğrenciler tarafından yoğun şekilde kullanılan EBA kurs portalı içerisinde öğrencilerin kendi akranları ile kendi ders notlarını da paylaşabilmelerini sağlayacak interaktif bir yapı oluşturuluyor. Öğretmenlerde aynı şekilde Eğitim Bilişim Ağı portalını kullanarak yeni eğitim dönemi müfredatına ilişkin olarak ders kaynaklarından yararlanabildiği gibi kendi ders kaynaklarını da meslektaşları ile paylaşabiliyor.