Eğitim Melisa Ağacı Ne Zaman Çiçek Açar? Nasıl Çoğaltılır?

Melisa Ağacı Ne Zaman Çiçek Açar? Nasıl Çoğaltılır?

10.11.2021 - 15:00 | Son Güncellenme:

Melisa ağacı veya bir başka adıyla limon ağacı olarak da bilinmektedir. Genellikle dekoratif bitki olarak bahçelerde kendine yer bulmaktadır. Melisa çiçeği görüntüsü ile hoş bir manzara yaratmaktadır. Bunun yanında hoş kokusu ile de öne çıkmaktadır. Yapraklarının ince yapısı ve yumuşak tüyleri vardır. İşte, melisa ağacı hakkında tüm detaylar.

Melisa Ağacı Ne Zaman Çiçek Açar Nasıl Çoğaltılır

Melisa ağacının çiçek açma süresi çok uzun olmamakla birlikte belirli bir zaman gerektirmektedir. İlk çiçeklenme için ilkbahar mevsimini beklemekte, daha sonra ise kış aylarına kadar çiçek açmaya devam etmektedir. Yaprakları 70 ile 150 santim arası uzama gösterebilmektedir. Bal arıları için dolgun kıvamı ile nektar özünü oluşturur.

Melisa Ağacı Nasıl Çoğaltılır?

Bu ağaç türünün çoğaltılma işlemi kolaylıkla yapılmaktadır. İlkbaharın ortalarında tohum yöntemi ile çoğaltma işlemi rahatça olmaktadır. Bunun yanında köklendirme işlemi de uygulanabilmektedir. Ayrıca esnek herhangi bir dalını koparmamak şartı ile toprağın içine gömmek de bir tür çoğaltma işlevi görmektedir. Böylece birkaç hafta gibi kısa bir sürede köklenme meydana gelmektedir. Köklenen bölge alınarak uygun ortama dikilebilmektedir.

 

Yazarlar