Eğitim Metruk Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Metruk Bina Ne Demektir?

Metruk Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Metruk Bina Ne Demektir?

15.06.2021 - 01:58 | Son Güncellenme:

Bazı kelimelerin tarihi incelendiğinde eskiden beri kullanılmakta olduğu görülmektedir. Bu kelimeler sahip olduğu anlam bozulmadan günümüze kadar aynı anlamla gelmeyi başarabilmiş kelimeler olarak nitelendirilmektedir. Metruk kelimesi de bu manada değerlendirilen kelimelerden biri olmaktadır. Türk tarihinde toprak yönetiminde kullanılan ve önem arz bir kavram olmaktadır. Peki, metruk kelimesi ne anlama gelmektedir? TDK sözlük anlamı ne olmaktadır? Metruk bina ne demektir? İşte, metruk kelimesi ile ilgili önemli detaylar.

Metruk Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir Metruk Bina Ne Demektir

Metruk kelimesi Arapçadan dilimize geçen kelimelerden biri olmaktadır. Metruk kelimesi, Osmanlı devletinde toprak hukukunda yer alan ve önemli olan bir kavram olarak belirtilmektedir.

Haberin Devamı

 Metruk Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Metruk kelimesi, kullanılmayan anlamında ifade edilen bir kavram olmaktadır. Metruk, Osmanlı devleti zamanında kişilere ait olmayıp devletin elinde bulunan ancak insanların yararlanması için onların hizmetine bırakılan araziler için kullanılan bir terim olmaktadır. Türk Dil Kurumuna göre metruk kelimesinin anlamı, terkedilmiş ve bırakılmış yer olarak açıklanmaktadır.

 Metruk Bina Ne Demektir?

 Metruk bina; artık kullanılmayacak kadar eski olduğu için ya da insanların faydalanması için onlara bırakılan, terk edilen yapıları ifade etmektedir.