Eğitim Misilleme Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Misilleme Yapmak Nedir?

Misilleme Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Misilleme Yapmak Nedir?

15.06.2021 - 12:43 | Son Güncellenme:

Misilleme hala geçerli olan ve Türkiye'de farklı zamanlarda amaca uygun kullanılan sözcüklerden biridir. Özellikle taşıdığı anlamı ile daha etkili bir karşılık sağladığını söylemek mümkün. Peki, misilleme ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Misilleme yapmak nedir? İşte bu kelime için merak edilen bilgiler.

Misilleme Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Misilleme Yapmak Nedir

Misilleme kelimesi özellikle filmlerde ya da romanlarda çok sık karşılaşılan bir sözcüktür. Tabii günlük yaşam içerisinde de oldukça fazla kullanıldığını eklemek mümkün.

Haberin Devamı

Misilleme TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Misilleme kelimesi için Türk Dil Kurumu sözlük anlamı, ‘Kısasa kısas’ karşılığı çıkıyor. Yani herhangi bir olay karşısında yapılan bir duruma karşılık vermek şeklinde ifade etmek mümkün. Bu durum daha çok kötü bir olay gerçekleştiği vakit verilen karşılık olarak öne çıkmaktadır.

Misilleme Yapmak Nedir?

Yapılan herhangi bir duruma karşılık vermek misilleme yapmak anlamına gelmektedir. Örneğin ülkeler birbirine bu konuda misilleme yapabilmektedir. Bir ülke başka bir ülkeye yaptırım uygularsa, misilleme olarak başka bir ülkede aynı yaptırım uygulayabilir. Yani karşı taraf ne yapıyorsa, diğer taraf aynı şekil ile karşılık verir ve bu da misilleme yapmak anlamı taşır.