Eğitim Mouse Ne Demek, Türkçesi Nedir? Mouse Ne İşe Yarar?

Mouse Ne Demek, Türkçesi Nedir? Mouse Ne İşe Yarar?

23.05.2022 - 01:26 | Son Güncellenme:

Mause kelimesi Türkçede fare anlamı ile bilinir. Özellikle bilgisayar üzerinden taşımış olduğu anlamı kapsamında çok fazla kullanılır. Mouse ne demek, Türkçesi nedir? Mouse ne işe yarar ayrıntıları ile derledik.

Mouse Ne Demek, Türkçesi Nedir Mouse Ne İşe Yarar

Türkçede fare olarak bilinen Mouse kelimesi İngilizce kökenli bir sözcüktür. Aynı yazılışı ve okunuşu eşliğinde bilgisayar sistemlerinden biridir. Genelde ekran üzerinde küçük bir ok hareketi ile birlikte, gerekli olan iş çalışmaların bilgisayarda yapılmasına imkan verir.

Haberin Devamı

 Mouse Ne Demek, Türkçesi Nedir?

 Türk Dil Kurumu dahilinde Mouse kelimesi fare anlamını taşır. Bir bilgisayar parçası olarak önemli bir yere sahiptir. Genelde el ile kontrol edilen, fareye benzer bir yapıya sahip cihazdır. Bilgisayara bağlı olarak farklı yönlere hareket ettirilmek suretiyle, bilgisayardaki işlemlerin yapılmasına olanak sağlar.

 Mouse Ne İşe Yarar?

 Görüntüsü fare benzediği için fare anlamı ile beraber dünya çapında, bu Bilgisayar parçası mouse olarak bilinir. Farklı tuşları olan bu cihaz, bilgisayara bağlı şekilde kontrol edilir. Birçok farklı yönü hareketi sayesinde, bilgisayar üzerinde tüm çalışmaların kolaylıkla yapılmasına olanak sağlar. Masaüstü versiyon ya da laptop cihazlarda ortak biçimde kullanılır.