Eğitim Neoplazma Nedir? Tıp Dilinde Neoplazma Ne Anlama Gelir?

Neoplazma Nedir? Tıp Dilinde Neoplazma Ne Anlama Gelir?

04.03.2021 - 01:08 | Son Güncellenme:

Bazı sözcükler günlük hayatta değil kendine özel alanlarında sıklıkla kullanılır. Çünkü her alan farklı terimler içerir ve işini bu terimler ile anlatır. Çoğu yabancı kökenli olan tıp terimlerinin Türkçe karşılığı vardır ancak ortak sözcükler tercih edilir. Neoplazma da bu tabire uyan bir sözcüktür. Peki nedir bu neoplazma? İşte, tüm detaylar.

Neoplazma Nedir Tıp Dilinde Neoplazma Ne Anlama Gelir

Neoplazma, tıp diline ait terimlerden biridir. Bu alanla ilgilenmeyen kişiler genellikle bu sözcüğün anlamını bilmezler. Çünkü bazı sözcükler günlük hayatta gerek olmadığı sürece kullanılmaz.

Neoplazma Nedir?

Neoplazma, herhangi bir sınır göstermeden canlının kontrolü dışında hareket edebilen, kontrolsüz bir şekilde çoğalabilen normal olmayan bir doku demektir. Kontrolsüz zararlı ya da zararsız anormal hücre çoğalması olarak da tanımlayabiliriz.

Tıp Dilinde Neoplazma Ne Anlama Gelir?

Açıklaması daha uzun olan neoplazma tıp dilinde genellikle tümör olarak bilinir. Aslında bu sözcük halk dilinde de tümör olarak bilinmektedir. Kökeni Latincedir. Tıp dilinde içerisi sıvı dolu veya katı olan, anormal şekilde gelişim gösterebilen genellikle cerrahi müdahale gerektiren doku kütlesi olarak kullanılır.