Eğitim Nigar İsminin Anlamı Nedir? Nigar Ne Demek, Hangi Anlama Gelir?

Nigar İsminin Anlamı Nedir? Nigar Ne Demek, Hangi Anlama Gelir?

25.09.2023 - 12:21 | Son Güncellenme:

Ülkemizde kız çocukları için yaygın olarak kullanılan bazı isimler bulunmakta ve bu isimlerden birisi de Nigar ismi olarak geçmektedir. Yeni dünyaya gelecek olan bebeğine Nigar ismini vermeyi düşünen aileler nigar isminin anlamı nedir sorularına yanıt arıyor. Nigar ne demek, hangi anlama gelir gibi sorularına ait detayları derledik.

Nigar İsminin Anlamı Nedir Nigar Ne Demek, Hangi Anlama Gelir


Farsça kökenli bir isim olan Nigar isminin birbirinden farklı anlamları bulunmakta bunların başında sevgili ve resim gibi güzel gelmektedir. Nigar ismi yalnızca kız çocukları için kullanılan bir isimdir.

Nigar İsminin Anlamı Nedir?

Türkiye’de ortalama 500 binden fazla kişide bulunan Nigar isminin rengi pembedir. Nigar isminin anlamı resim gibi güzel, resim ve sevgili olarak geçmektedir. Bu kadar iyi anlamları bulunan isim kız çocuğunuza koyulabilecek en ideal isimlerin başında geliyor.

Nigar Ne Demek, Hangi Anlama Gelir?

Resim gibi güzel anlamına gelen Nigar ismi için insanların merak ettikleri bir diğer konu da Kuranda geçip geçmediği konusudur. Nigar ismi Kur’an-ı Kerim’in hiçbir ayetinde geçmemekte ancak ismi koymanızda herhangi bir sorun bulunmamaktadır.