Eğitim Niksar Kalesi Tokat'ın Neresindedir? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

Niksar Kalesi Tokat'ın Neresindedir? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

12.11.2021 - 17:11 | Son Güncellenme:

Kuzeyinde Amasya, Ordu ve Samsun, güneyinde Sivas ve Yozgat ile sınır komşusu olan Tokat, Karadeniz Bölgesinde yer almaktadır. Tokat ilinin yıl içinde en fazla ziyaret edilen tarihi yapılarından biri Niksar Kalesidir. Önceki adı Kaberia olan Niksar Kalesi, Roma döneminde yapılmış ve tarih boyunca birçok kez restore edilmiştir. Niksar Kalesi Tokat'ın Neresindedir? Tarihi kalenin özelliklerini ve hikayesini detayları ile derledik.

Niksar Kalesi Tokatın Neresindedir Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

Niksar Kalesi'nin yakınlarında bulunan diğer tarihi yapılardan bazıları şu şekilde sıralanabilir:

Haberin Devamı

1- Leylekli Köprü

2- Niksar Ulu Cami

3- Çıkrıkçı Baba Türbesi 

4- Talazan Köprüsü 

Niksar Kalesi Tokat'ın Neresindedir? 

Niksar kalesi, Akkuş, Almus ve Başçiftlik ilçeleriyle sınır komşusu olan Niksar ilçesinin Yusufşah Mahallesinde yer almaktadır. Tokat Otogarından ve Çekenli İş Merkezinin önünden kalkan minibüslerle kaleye gidilebilir. Şehir dışından gelecek olanlar ise Kuzey Marmara Otoyolunu kullanarak, kaleye ulaşım sağlayabilir. 

Tarihi Kalenin Özellikleri ve Hikayesi

Surları yaklaşık 6 kilometre uzunluğunda olan Niksar Kalesi, Diyarbakır Kalesinden sonra ülkemizdeki en büyük ikinci kaledir. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen kalenin içinde 12. yüzyılın ilk çeyreğinde açılan Nizamettin Yağıbasan Medresesi yer alır. Büyük Selçuklu Devleti döneminde açılan medresede fıkıh, kelam ve hadis eğitimi verilirdi. 

Haberin Devamı

Niksar Kalesi hafta içi 08.00 - 17.00 saatleri arasında. Cumartesi günleri 14.00'e kadar açık olan kale, pazar günü kapalıdır.