Eğitim Niteleyici Sözcük? Kısaca Niteleyici Sözcük İle İlgili Örnekler Nelerdir?

Niteleyici Sözcük? Kısaca Niteleyici Sözcük İle İlgili Örnekler Nelerdir?

04.03.2021 - 03:29 | Son Güncellenme:

Türkçe de birçok kelime ve sözcük bulunmaktadır. Bu yapıların öğrenilmesi ve uygun şekilde anlaşılması oldukça önemli olmaktadır. Bu nedenle sık sık sınavlar ve diğer uygulamalı eğitimlerde niteleyici sözcükler çıkmaktadır. Birçok birey niteleyici sözcük hakkında Niteleyici sözcük? Kısaca niteleyici sözcük ile ilgili örnekler nelerdir? Gibi soruları bulunmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar

Niteleyici Sözcük Kısaca Niteleyici Sözcük İle İlgili Örnekler Nelerdir

Genel olarak bir yapının tüm özelliklerinin nitelenmesi Niteleyici sözcüğün cevabı olmaktadır. Bu nedenle bu yapılar öğrenildikten sonra sık sık tekrar yapılıp bol bol test çözülmesinde fayda vardır.

Niteleyici Sözcük?

Bir varlığın tüm özelliklilerini içine alıca şekilde nitelenmesine niteleyici sözcük denmektedir. Niteleyici sözcük içinde bol bol niteleme sıfatları bulunmaktadır. Bu sıfatlardan en önemliler renk olarak niteleyen yapılardan oluşur. Bu yapılar daha çok kırmızı ev sarı ayakkabı yeşil yok akça dede gibidir. Veya diğer niteleyici sıfatlar olan büyüklük veya yaş anlamında kullanılmaktadır. Bu sıfatlar ise daha çok küçük çocuk yaşlı adam veya olgun genç adam şeklin de de olmaktadır.

Kısaca Niteleyici Sözcük İle İlgili Örnekler Nelerdir?

Niteleyici sözcükler pek çok birey tarafında merak edilmektedir. Örnekler veya testler ile öğretilmesi ile üzerinde oldukça uygun bir sistem getirilebilmektedir. Örnek verilmek gerekir ise şu şekilde olmaktadır.

Yaşlı adam oldukça genç görünüyordu. Ve bu adam oldukça yaşlı bir bakışa sahipti. Fakat adam gün geçtikçe beyaz sakalları uzuyor ve gün boyu daha da uzuyordur. Hemen hemen bir hafta içinde adam artık dev gibi olmuştu. Doktorlar adamın kırışmış ve yaşlanmış yüzü altında olan beyaz kirpiklerinin altında ki gözeline bakarak şaşıyorlardı. Bu paragrafta pek çok niteleyici sözcük bulunmaktadır. Kısaca verilen bu küçük küçük niteleme sıfatları adamı insanın gözünde canlanmasını sağlar.