Eğitim Nitrojen Nedir, Ne İşe Yarar? Nitrojen Nelerde Kullanılır?

Nitrojen Nedir, Ne İşe Yarar? Nitrojen Nelerde Kullanılır?

22.03.2021 - 01:25 | Son Güncellenme:

Kimya insan hayatının en önemli olan bilim alanlarından biridir. Hem insanlar hem tüm canlı ve cansız maddeler kimyasal bileşimlerden oluşur. Her maddenin bir kimyasal bileşimi bulunur. Kimyasal bileşenlerden biri de nitrojendir. Nitrojen son dönemlerde çok sıklıkla ismi kullanılan maddelerden biridir. Nitrojen nedir, ne işe yarar? Nitrojen nelerde kullanılır? İşte detaylar.

Nitrojen Nedir, Ne İşe Yarar Nitrojen Nelerde Kullanılır

Nitrojen kimyasal bileşenlerden biridir. Son dönemlerde sıvı nitrojen çok popüler hale gelmiştir. İçerisine eklenen sıcak su ile birlikte yoğun bir sis dumanı gibi bir duman çıkarıyor olmasıyla oldukça popüler hale gelmiştir.

Haberin Devamı

 Nitrojen Nedir, Ne İşe Yarar?

 Nitrojenin diğer ismi azottur. Solunan havanın yüzde 78’i nitrojenden oluşmaktadır. Asal gazlardan biridir. Kokusuz, renksiz ve yaşam için gerekli olmayan fakat özellikle bitkileri yetişebilmesi için gerekir. Aynı zamanda gübreler için temel maddelerden birini oluşturur. Gaz ve sıvı halde bulunur. Sıvı hali soğutucu amaçla kullanılır. Tıbbi araştırmalarda ve gıdalarda kullanılır.

 Nitrojen Nelerde Kullanılır?

 Nitrojenin endüstriyel alanda kullanımı, doğalgazla amonyağa çevrilerek patlayıcı ve gübre olarak kullanılır. Havacılıkta da kullanım alanı bulunur. Uçaklara ait olan lastiklerin yüksek sıcaklarda yanmasını önlemek amacıyla nitrojen ile şişirilmektedir.