Eğitim Numune Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Numune Almak Ne Demektir?

Numune Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Numune Almak Ne Demektir?

15.06.2021 - 02:52 | Son Güncellenme:

İnsanlar çevrelerinde başarılı olan, farklı yeteneklere sahip, çalışkan ve buna benzer pek çok iyi davranışları bulunan kimseleri kendileri ya da başka birisi için örnek olarak gösterirler. Kişiler, İyi meziyetlere sahip olmak için örnek alınan insanların yaptıklarını yapmaya çalışırlar. Numune kavramı bu durumları anlatırken kullanılan kelimelerden biri olmaktadır. Peki, numune ne anlama gelmektedir? TDK Sözlük Anlamı Nedir? Numune almak ne demektir? İşte, numune kavramı hakkında bilinmesi gereken hususlar.

Numune Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Numune Almak Ne Demektir

Numune kavramı, Farsça kökenli bir kelime olarak değerlendirilmektedir. Numune kelimesi, insanlar tarafından 'örnek' anlamına gelecek şekilde kullanılmaktadır.

Numune Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Numune kelimesi farklı alanlarda kullanılan birden fazla anlama sahip kelimelerden biri olmaktadır. Numune, sahip olduğu özellikler hakkında bir fikir vermesi için bir bütünden alınan parça anlamında kullanılmaktadır. Türk Dil Kurumuna göre numune kelimesinin anlamı, örnek olan ve örnek gösterilen şeklinde açıklanmaktadır.

Numune Almak Ne Demek?

Numune almak, herhangi bir durumla karşılaşıldığında o durum hakkında bilgi sahibi olmak için durumu ilgilendiren şeyin önceki halinden örnek almak anlamına gelmektedir.