Eğitim Ofset Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Jant Offset Ölçümü Nasıl Yapılır?

Ofset Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Jant Offset Ölçümü Nasıl Yapılır?

31.03.2021 - 14:03 | Son Güncellenme:

Ofset sözcüğü günlük hayatta sık sık duyulan bir sözcüktür. Televizyonlarda, dergi ve kitaplarda karşılaşılan ofset sözcüğünün anlamı da elbette merak konusu olmaktadır. Merak konusu olan ofset kelimesi hakkında ilgiyle okuyacağınız bilgileri sizler için derledik. Ofset ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Jant offset ölçümü nasıl yapılır? İşte, tüm detaylar.

Ofset Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Jant Offset Ölçümü Nasıl Yapılır

Ofset sözcüğü esasında belli alanlarda kullanılan bir terimdir. Ofset sözcüğü İngilizce bir kelime olup Türkçe' ye İngilizce' den geçmiştir.

Haberin Devamı

Ofset Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? 

Ofset sözcüğü daha çok matbaa veya makine sözcükleri ile birlikte kullanılır. Çünkü ofset bir baskı yöntemidir. Bu baskı usulünde kalıba çıkarılan izlerin önce kauçuk bir silindire, oradan da kağıda geçirilmesi esasına dayanır.

Ofset sözcüğünün Türk Dil Kurumu'na göre anlamı "Kalıp izlerini önce kauçuğa sonra da kauçuktan da kağıda geçirmeye yarayan çift kopyalı baskı yöntemidir.

Jant Ofset Ölçümü Nasıl Yapılır 

Jant offset ölçümü ise lastik ile ilgilidir. Jant genişliği ölçümü için jant genişliği/2= 0 offset. İşte bu noktadan içeri ve dışarı bijon yanak mesafesi ölçülürse kabaca offset değeri bulunmuş olur.