Eğitim Outdoor Ne Demek? Outdoor Giyim Nedir, Outdoor Ürünleri Nelerdir?

Outdoor Ne Demek? Outdoor Giyim Nedir, Outdoor Ürünleri Nelerdir?

16.06.2021 - 16:07 | Son Güncellenme:

İngilizce kökenli bir sözcük olan outdoor, açık hava anlamına gelir. Bu kelime tekstil ve giyim sektöründe ise terim anlamında kullanılır. Başta dağcılık ve yamaç paraşütü olmak üzere doğa sporlarında giyilen tüm kıyafetler outdoor olarak nitelendirilir. Bu ürünlerin en önemli özelliği, son derece kaliteli ve dayanıklı kumaşlardan imal ediliyor olmasıdır. Outdoor giyim nedir, outdoor ürünleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Outdoor Ne Demek Outdoor Giyim Nedir, Outdoor Ürünleri Nelerdir

Sadece giysiler değil, eldiven, bere ve boyunluk gibi aksesuarlar da outdoor ürünler arasında yer alır. Hem ülkemizde hem de dünya genelinde büyük ilgi gören bu ürünler, outdoor mağazalarından ve internet sitelerinden temin edilebilir. 

Haberin Devamı

Outdoor Ne Demek? 

Outdoor kelimesinin ilk anlamı dış mekandır. Ancak bu kelime günümüzde daha çok, özel üretim olan giysi ve aksesuarlar için kullanılır. 

Outdoor Giyim Nedir? 

Zorlu doğa koşullarında giyilmek için imal edilmiş, ekstra rahat ve dayanıklı kıyafetlere outdoor giyim adı verilir. Bu ürünlerin garanti süresi 3 ile 5 yıl arasında değişmektedir. Outdoor giyim ve aksesuarların, diğer ürünlerden en büyük farkı, çok daha uzun ömürlü olmasıdır. 

Outdoor Ürünler Nelerdir? 

Üretiminde organik pamukların kullanıldığı, tam fermuarlı polar çeşitleri, outdoor ürünler arasında yer alır. 3 veya 4 cepli olan bu kıyafetler rüzgara karşı ekstra dayanıklıdır. Günümüzde en çok tercih edilen outdoor kıyafetlerinden bir diğeri termal içliktir. Yeni nesil kumaş teknolojisiyle imal edilen termal içlikler, vücut ısısını muhafaza eder. Bu nedenle başta buz pateni ve kızak olmak üzere tüm kış sporlarında termal içlikler tercih edilir. 

Haberin Devamı

Diğer outdoor ürünler ise şunlardır: 

 1- Su itme özelliğine sahip kışlık eldivenler 

 2- Softshell montlar 

 3- Silikon tabanlı botlar 

 4- Farklı renklerde ve desenlerde üretilen bandanalar 

 5- Sporcular için özel üretim maskeler