Eğitim Panayır Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Panayır Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

14.06.2021 - 03:28 | Son Güncellenme:

Panayır sözcüğü günlük yaşamda sıklıkla duyulan bir kelimedir. Panayır hakkında, panayır nedir, panayırın özellikleri ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.

Panayır Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Türkçeye Rumcadan geçmiş bir sözcük olan "panayır" sözcüğü geniş anlamı olan bir kelimedir. Panayır kelimesi Türkçeden de Bulgarcaya geçmiş olan bir sözcüktür.

Panayır Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Panayır sözcüğünün ne anlama geldiğini öğrenmek isteyenler kaynak olarak ilk sırada Türk Dil Kurumu sözlüğüne bakmaktadırlar. TDK sözlüğüne bakıldığı zaman panayır sözcüğünün açıklamasının şu şekilde olduğu görülmektedir:

Haberin Devamı

Panayır amaçlı ayrılmış alan

Panayırın kurulduğu yer

Çok kalabalık yer

Çoğunlukla küçük şehirlerde, kasabalarda, belli zamanlarda kurulan ve çeşitli geleneksel özellikleri yanı sıra sergi özelliği de olan, geniş çaplı eşya veya hayvan pazarı

Panayır tiyatrosu ise panayırda çeşitli marifetlerin sergilenerek halkın eğlendirildiği bir nevi tiyatrolardır, gölge oyunları, kukla oyunları ve benzer etkinliklerin yapıldığı alanlar

Sergi özelliği de bulunan yerel nitelikteki pazarlar.

Panayırlar özellikle küçük yerleşim yerlerinde dönemsel olarak kurulurlar, değişik oyun ve eğlence araçları da bulunduğundan panayırlar lunaparklarla karıştırılmaktadır.