Eğitim Paraf Nedir? TDK Sözlük Anlamı Ne Demek? Paraf Atmak Ne Demektir?

Paraf Nedir? TDK Sözlük Anlamı Ne Demek? Paraf Atmak Ne Demektir?

12.07.2021 - 02:02 | Son Güncellenme:

Dilimize Fransızcadan geçmiş olan paraf kelimesinin sözlük anlamı kısa imzadır. Özellikle mesai saatleri içerisinde fazla sayıda belge imzalaması gereken kişiler tarafından atılan parafların hukuki bir geçerliliği yoktur. Sadece söz konusu belgelerde yazılanların okunduğunu ve onaylandığını belirtmek için paraf atılır. Paraf nedir? TDK sözlük anlamı ne demek? Paraf atmak ne demektir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Paraf Nedir TDK Sözlük Anlamı Ne Demek Paraf Atmak Ne Demektir

Paraf atmak için, kişinin isim ve soy isminin baş harflerini yazması yeterlidir. İlk kez bankalarda kullanılan bu kısa imza, daha sonra resmi dairelerde ve akademik kurumlarda da kullanılmaya başlanmıştır. 

Haberin Devamı

 Paraf Nedir? TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

 Orijinal dilinde ''paraphe'' şeklinde yazılan paraf kelimesi, Fransızca kökenlidir. Parafların, normal imzalar gibi tükenmez ya da dolma kalemle atılması gerekir. 

 Paraf Atmak Ne Demektir?

 Resmi dairelerde, imza atması yetkisi bulunmayan kişiler tarafından atılan kısa imzalara paraf denir. Paraf atan kişi, söz konusu belgenin kendilerine ulaştığını, belgede yazılan şeylerin okunduğunu ve kabul edildiğini beyan etmiş olur. 

 Paraf atmak zorunlu değildir. Kişinin paraf attığı belgeler mahkemelerde delil olarak kullanılamaz.