Eğitim Pastel Renkler Nelerdir? Pastel Renk Kodları Ve İsimleri

Pastel Renkler Nelerdir? Pastel Renk Kodları Ve İsimleri

12.07.2020 - 22:50 | Son Güncellenme:

Renkler belirli bir skala ışık değerine göre yer alır. Birçok renk çeşidi bulmak mümkündür. Ayrıca renklerin parlaklığı ve doygunluğu olarak da renkler isimlendirilir. Bunlardan birisi de pastel renklerdir. Pastel renkler günümüzde birçok yerde tercih edilen renklerdir. Peki Pastel renkler nelerdir? Pastel renk kodları ve isimleri nelerdir? Sizlere pastel renkler hakkında bilgileri inceledik.

Pastel Renkler Nelerdir Pastel Renk Kodları Ve İsimleri

Daha donuk ve mat renkler olarak isimlendirilen pastel renkler pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Pastel renkler özellikle daha çok moda da kullanılmaktadır. Her rengin kodu olduğu gibi pastel renklerinin de belirli kodları bulunmaktadır.

Pastel Renkler Nelerdir?

Renk kataloğuna bakıldığında birçok renk ile karşılaşmak mümkün. Renkler birçok isim ile değerlendirilir. Pastel renklerde bu çeşitlerden birisidir. Özellikle daha donuk ve daha mat renkler pastel renk olarak isimlendirilmiştir. Pastel renkler yavruağzı, lila, mavi, sarı gibi renklerin yoğunluklarının az olduğu tonlardır.

Tekstil sektöründe ürünlerin çok çeşit olması ve modaya uyumluluğu sebebiyle pastel renkler çok tercih edilir. Her zevke göre renklerde ürünler üretilir. Özellikle çok parlak olmayan ve doygunluğu az olan renklerin üretilmesi, pastel renklerinde çok tercih edilmesine sebep olmaktadır.

Pastel renkler genellikle açık renklerden oluşur. Açık renklerin soğurulması ile oluşan pastel renkler diğer renklere göre daha zordur. pastel renklere bakıldığında ise birçok isim saymak mümkündür. Pastel renklerden bazıları şunlardır:

- Yosun yeşili
- Şeftali rengi
- Bebek mavisi rengi
- Limon sarısı
- Krem rengi
- Leylak rengi
- Çay yeşili rengi
- Toz mavi rengi
- Gül rengi

Pastel Renk Kodları ve İsimleri

Pastel renkler beyaz renk ile soğurularak oluşturulan mat renklere verilen isimdir. Tekstil sektöründe oldukça çok tercih edilen pastel renkleri ayrıca ev dekorasyonunda da çok sık tercih edilmektedir.

Pastel renklere bakıldığında birçok renk ile karşılaşmak mümkündür. Pek çok kişi tarafından tercih edilen pastel renklerin kodları şu şekilde açıklanmaktadır:

- Yosun Yeşili renk kodu : #ADDFAD
- Şeftali rengi renk kodu : #FFE5B4
- Bebek mavisi renk kodu : #EQFFFF
- Limon sarısı renk kodu : #FDE910
- Krem rengi renk kodu : #FFFDDQ
- Leylak rengi renk kodu : #C8A2C8
- Çay yeşili renk kodu : #DQFQCQ
- Toz mavi renk kodu : #BQEQE6
- Gül rengi renk kodu : #FFQQ7F

Belirttiğimiz renkler pastel renklerin bazılarıdır. Genellikle her rengin daha açık ve mat tonu pastel renk olarak kabul edilmektedir. Beyaz rengin soğurularak oluşturulmuş çok fazla pastel renk bulmak mevcuttur.