Eğitim Payroll Nedir, Türkçesi Ne Demek? Payroll Specialist Ne İş Yapar?

Payroll Nedir, Türkçesi Ne Demek? Payroll Specialist Ne İş Yapar?

07.06.2022 - 13:39 | Son Güncellenme:

Türkçe olmayan ancak ülkemizde kullanılan bir kelime vardır. Bu kelime payroll kelimesidir ve iş hayatında sıklıkla kullanılmaktadır. İnsanların belli tarihlerde aldıkları maaş miktarını gösteren kağıdın adı olarak karşımıza çıkmaktadır. Buna Türkçe dilinde maaş bordrosu denmektedir. Bilindiği üzere insanların aldıkları maaş miktarı bu şekilde öğrenilmektedir. Aynı zamanda yasal bir yükümlülük olmaktadır. Merak edilenleri sizler için derledik.

Payroll Nedir, Türkçesi Ne Demek Payroll Specialist Ne İş Yapar

 Payroll, maaş bordrosu anlamına gelmektedir. İngilizce bir kelimedir ancak ülkemizde de kullanılmaktadır. Bir kağıt olarak karşımıza çıkmaktadır ve içinde maaş hakkında her bilgi bulunmaktadır. Buna ödenmesi gereken maaş dışındaki bedeller de dahildir.

Haberin Devamı

 Payroll Nedir, Türkçesi Ne Demek?

 Payroll, işveren ve işçi arasındaki maaş ilişkisini belirten bir belgedir. İşverenin çalışanına ne kadar maaş ödemesi gerektiğini belirtmektedir. Çalışanın ise ne kadar maaş almaya hak kazandığını belirten bir belgedir. Muhasebe tarafından hazırlanmaktadır. Türkçe anlamı da burada ortaya çıkmaktadır. Kelimenin Türkçe karşılığı maaş bordrosudur.

 Payroll Specialist Ne İş Yapar?

 Payroll specialist bir uzmandır ve uzmanlık alanı maaş bordrolarıdır. Maaş bordrolarının hazırlanmasında rol oynamaktadır. Çalışanların ne kadar maaş alması gerektiği bu uzmanlar tarafından tespit edilmektedir. Bundan sonra belgede belirtilmektedir.