Eğitim Pdf Nasıl Düzenlenir? Pdf Dosyaları Düzenleme Yöntemleri Nelerdir?

Pdf Nasıl Düzenlenir? Pdf Dosyaları Düzenleme Yöntemleri Nelerdir?

23.05.2021 - 03:50 | Son Güncellenme:

Birçok farklı dosyayı açma ve görüntüleme açısından günümüzde PDF yaygın olarak kullanılmaktadır. Hatta bu konuda en çok kullanılan programlar arasında yer aldığını söylemek mümkün. Peki PDF nasıl düzenlenir? PDF dosyaları düzenleme yöntemleri nelerdir? İşte bu konuda merak edilen farklı bilgiler.

Pdf Nasıl Düzenlenir Pdf Dosyaları Düzenleme Yöntemleri Nelerdir

PDF aslına bakılırsa bir uzantı olarak da ifade edilebilir. Birçok değişik dosyayı uzantısına uygun biçimde açma olanağı tanımaktadır. Tabii sadece dosya ve metinleri açmak değil, aynı zamanda bunlar üzerinde düzenleme olanağı tanıyor.

PDF Nasıl Düzenlenir?

Dosya ve görüntüleri PDF’den ayırmadan artık kolayca düzenleme imkanı sağlanıyor. Belli başlı bazı yöntemleri sıralı ve aşamalı şekilde uygulamak yeterlidir. Üstelik her yerden ve herhangi bir cihaz üzerinden rahatlıkla bu işlemi gerçekleştirmek mümkündür. Böylece amaca uygun olarak dosyalar kullanılır hale gelebilmektedir. Bunun için PDF sistemi doğrultusunda dosyayı açmak ve gerekli aşamaları gerçekleştirmek yeterlidir.

PDF Dosyaları Düzenleme Yöntemleri Nelerdir?

PDF programı üzerinden dosya ve görüntüler rahatlıkla amaca uygun şekilde düzenlenebilir. Bunun için ilgili koşulları aşamalı bir biçimde tamamlamak gerekir.

- Öncelikle akrobat DC’de bir dosya açın.
- Daha sonra sağa bölmede yer alan, ‘PDF’yi düzenli’ bölümüne giriş yapın.
- Daha sonra bu bölümden metin ekleme yapılabilir; format düzenlenebilir ya da görüntü ekleme ile yeniden boyutlandırma gibi işlemler gerçekleştirilebilir.
- Bu bölümden düzenleme işlemi tamamlandıktan sonra, ‘Kaydet’ düğmesine tıklamak yeterlidir.

Bütün bu işlemleri kolayca ve kısa süre içerisinde gerçekleştirmek mümkün. Böylece sadece dosya üzerinde görüntüleme ya da oynamalar değil, aynı zamanda filigran ya da açıklama kısımları da eklenebilir. Yani artık bir PDF dosyası üzerinden kolayca arzu edilen birçok farklı düzenleme gerçekleştirmek mümkün. Bunu sağlamak için yalnızca Akrobat DC üzerinden giriş yaparak düzenleme bölümüne geçmek gerekir.