Eğitim Photoshop Nedir, Nasıl Kullanılır? Photoshop Ne İçin Kullanılır?

Photoshop Nedir, Nasıl Kullanılır? Photoshop Ne İçin Kullanılır?

11.12.2021 - 02:55 | Son Güncellenme:

İlk kez 19 Şubat 1990 tarihinde yayımlanan Photoshop programı, üç ayrı işletim sistemiyle çalışmaktadır. Güncel sürümü 10 Kasım 2021 tarihinde yayımlanan photoshop, profesyonel fotoğrafçılar, grafik tasarımcıları, kreatif direktörler ve dijital sanat yönetmenleri tarafından en çok kullanılan yazılımlardan biridir. Photoshop nedir, nasıl ve ne için kullanılır tüm detayları ile derledik.

Photoshop Nedir, Nasıl Kullanılır Photoshop Ne İçin Kullanılır

Photoshop programı kullanılarak resim ve fotoğraflar düzenlenebilir, dergi ve kitap kapakları hazırlanabilir. Web tasarımcılarının da en çok kullandığı programlardan biri olan Photoshop'da web sitesi tasarlamak da mümkündür.

Photoshop Nedir?

Photoshop programı, resimlerin ve fotoğrafların pratik bir şekilde düzenlenmesini ve tasarlanmasını sağlayan bir yazılımdır. Dünya genelinde 50 milyondan fazla kişinin kullandığı bu programda, fotoğrafların üzerinde oynama yapılabilir, illüstrasyonlar ve resimler tasarlanabilir.

Yapılan son güncellemeler ile birlikte artık videolar ve mobil uygulamalar da Photoshop üzerinden kurgulanıp dizayn edilebilir.

Photoshop Nasıl Kullanılır?

Photoshop programı, akıllı telefonlara, dizüstü bilgisayarlara ve tabletlere indirilerek kullanılabilir. Bu programın tüm özelliklerini kullanabilmek için toplam 3 - 4 hafta süren kurslara katılmak gerekir. Kullanımı son derece pratik olan Photosop'ta güncellemeler otomatik olarak yapılır.

Photoshop Ne İçin Kullanılır?

Photoshop görsel oluşturmak ve mevcut görselleri dijital ortama aktarmak için kullanılır. Photoshop programının yaygın olarak kullanıldığı belli başlı sektörler şu şekilde sıralanabilir.

1- Fotoğrafçılık
2- Sinema
3- Web Tasarım
4- Reklamcılık
5- Sanat yönetmenliği
6- Sosyal medya