Eğitim Plugin Nedir, Türkçesi Ne Demek? Plugin Nasıl Yüklenir, Ne İşe Yarar?

Plugin Nedir, Türkçesi Ne Demek? Plugin Nasıl Yüklenir, Ne İşe Yarar?

30.05.2022 - 16:44 | Son Güncellenme:

Kendi başına çalışabilen bir programın özel alanda gereklilik duyulan özelliklere kavuşabilmesi için yüklenen eklentilere plugin denilmektedir. Plugin programları ana programa bağlı olarak çalışan mevcut programa yeni özellikler ekleyen yazılımlardır. Plugin diğer yazılımcıların programı geliştirmesini sağlamak, mevcut programı açık kaynaklı kod haline getirmek için kullanılmaktadır. Plugin ile ilgili tüm detayları derledik.

Plugin Nedir, Türkçesi Ne Demek Plugin Nasıl Yüklenir, Ne İşe Yarar

 Plugin mevcut bir programa yada yazılıma esneklik katmak ve programın geliştirilmesine yardımcı olmak için kullanılan bir eklentidir. 

Haberin Devamı

 Plugin Nedir?

 Plugin mevcut halde çalışan bir programa yeni özellikler katmak ve geliştirilmesine imkan tanımak için kullanılan bir yazılımdır. Ana programa bağlı olarak çalışan bu yazılım sayesinde başka geliştiriciler de program üzerinde çalışma yapabilmektedir. 

 Türkçesi Ne Demek?

 Plugin kelimesi yazılım ve programcılık alanında kullanılan bir terimdir. Türkçe karşılığı olarak ise eklenti kelimesi kullanılmaktadır. Bir programın geliştirilmesi için yapılan yazılımsal eklentileri ifade etmektedir.

 Plugin Nasıl Yüklenir, Ne İşe Yarar?

 Plugin bir eklenti olarak birçok yazılım ve programa kurulabilmektedir. Öncelikle eklenti yapmak istediğiniz programın için uygun plugin dosyasını temin etmeniz gerekmektedir. Ardından ise Kurmak istediğiniz programın ilgili yerine gelerek eklentileri yerleştirebilirsiniz. 

Haberin Devamı

 Plugin, wordpress joomla, vbulletin, smf ve birçok game dosyasına kurulabilmektedir. Plugin bir paket olarak eklenti yapılacak programda kullanıcının işini kolaylaştıracak şekilde olmaktadır. Kısa bir sürede platformunuza uygun plugin dosyasını bularak istediğiniz gelişimleri kolay bir şekilde oluşturabilirsiniz. Pluginler geliştirilmeye açık olan, açık kaynak kod kullanan programlarda kolayca kullanılabilmektedir.