Eğitim Postmenopozal Dönem Nedir, Ne Zaman Görülür? Postmenopozal Kanama Neden Olur?

Postmenopozal Dönem Nedir, Ne Zaman Görülür? Postmenopozal Kanama Neden Olur?

29.06.2022 - 16:57 | Son Güncellenme:

Postmenopoz, menopoz döneminden yaşlılık dönemine kadar süren bir süreci ifade etmektedir. Postmenopozal dönem yaklaşık olarak 6 ila 8 yıllık bir süreyi kapsamaktadır. Bir kadının postmenopoz olması için 1 sene boyunca adet görmemesi gerekmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Postmenopozal Dönem Nedir, Ne Zaman Görülür Postmenopozal Kanama Neden Olur

Menopoz dönemlerinin kendi içerisinde 3 farklı döneme ayrıldığı bilinmektedir. Postmenopoz da menopoz dönemlerinden birisi olarak ifade edilebilir. Kısacası postmenopoz, menopoz döneminden sonrasını belirtmek için kullanılan bir ifadedir. Postmenopozal dönem, menopoz döneminden yaşlılık dönemine kadar olan bir süreci ifade etmektedir.

Postmenopozal Dönem Nedir, Ne Zaman Görülür?

Dünya sağlık örgütü tarafından yapılan sınıflandırmaya göre menopoz döneminin üç aşamadan oluştuğu söylenebilir. Postmenopoz dönem ise menopozdan sonraki dönemi ifade etmektedir. Menopoz döneminden yaşlılık dönemine kadar olan süreyi kapsamaktadır. Bir kadının postmenopoz olduğunu söylemek için 12 ay süreyle adet görmediğinin bilinmesi gerekmektedir. Postmenopoz dönemi 7-8 yıllık bir süreyi kapsamaktadır. Kişinin menopoza girmesinin ardından yaşlanıncaya kadar geçen süredir.

Postmenopozal Kanama Neden Olur?

Postmenopozal kanama farklı nedenlere bağlı olarak görülebilmektedir. Postmenopozal kanamanın en sık görülen nedenleri arasında ise rahim kanseri bulunmaktadır. Rahim içi zarın kalınlaşması da postmenopozal kanamaya neden olabilmektedir.

Menopozal dönemde gerçekleşen her türlü vajinal kanamanın postmenopozal kanama olarak adlandırılacağı bilinmektedir. Hastalarda kanamalar düzensiz olsa bile en kısa zaman içerisinde bir doktora başvurulması gerekmektedir. Postmenopozal kanama kısaca menopoz sonrası görülen kanama anlamına gelmektedir.