Eğitim Potasyum Klorür (Kcl) Nedir, Ne İçin Kullanılır? Fazla Kcl'nin Zararları Nelerdir?

Potasyum Klorür (Kcl) Nedir, Ne İçin Kullanılır? Fazla Kcl'nin Zararları Nelerdir?

06.04.2021 - 13:49 | Son Güncellenme:

Kimyasal bileşiklerden olan potasyum klorür KCL şeklinde kısaltılmaktadır. Potasyum klorür formulü de yine KCL şeklinde gösterilmektedir. Gerek Kimya derslerinde gerekse de Kimya ile ilgili diğer bilim dallarında potasyum klorürden sıklıkla bahsedilmektedir. Potasyum klorür ile ilgili araştırmalar günümüzde de halen devam etmektedir. Peki Potasyum klorür (KCL) nedir? Potasyum klorür ne için kullanılır? Fazla Potasyum klorürün zararları nelerdir? İşte potasyum klorür ile ilgili bilinmesi gereken tüm detaylar.

Potasyum Klorür (Kcl) Nedir, Ne İçin Kullanılır Fazla Kclnin Zararları Nelerdir

Potasyum ve klor elementinin bir araya gelmesi ile oluşur. KCI formülü ile gösterilmektedir.

Haberin Devamı

 Potasyum Klorür (KCL) Nedir?

 Potasyum klorür kimyasal bileşiklerden sadece bir tanesidir. Potasyum elementi ve klor elementinin tepkimesi ile potasyum klorür elementi meydana gelmektedir. KCI formülüne sahiptir. Beyaz kristallerden oluşan bir kimyasal bileşiktir. Saf hali tamamen kokusuz olan bir kimyasal bileşiktir. Potasyum klorür 1420 derecede kaynar ve 770 derecede ise erimeye başlar.

 Potasyum Klorür (KCL) Ne İçin Kullanılır?

 İnsan sağlığı açısından en önemli elementler arasında potasyum klorür yer almaktadır. Potasyum klorür sağlıklı bir sinir sisteminin oluşumu açısından son derecede önemlidir. Potasyum florürler doğrudan kas sağlına da etki eder. Kasların fonksiyonunun sağlar. Vücut sıvılarının pH'ının sağlanması açısından da yine potasyum klorür elementinden faydalanılır.

Haberin Devamı

 Elektroliz anlamda da yine potasyum klorür elementinden faydalanılmaktadır. Gıda üretimi ve gübre üretiminde de yine bu elementten faydalanılır. Potasyum klorürün bir diğer kullanıldığı alan ise sondaj faaliyetleridir. Sondajlarda çamurları delmek için potasyum klorür tercih edilir.

 Fazla KCL'nin Zararları Nelerdir?

 Potasyum klorürün aşırı solunması durumunda solunum yollarında bir takım problemler ve hastalıklar ortaya çıkar. Solunum yollarında tahriş meydana gelir. Göz ile de teması sonucunda yine tahrişlere sebep olmaktadır. Yutulması durumunda da KCL vücutta bir toksit etki bırakabilir.