Eğitim Power Saving Mode Ne Demek? Telefonlarda Power Saving Mode Nasıl Kapatılır?

Power Saving Mode Ne Demek? Telefonlarda Power Saving Mode Nasıl Kapatılır?

14.06.2021 - 15:05 | Son Güncellenme:

Son dönemlerde yaşanan bilgisayar sorunları içerisinde Power saving mode geliyor. Bu sorun ile karşı karşıya kalan birçok kişi ise internet üzerinden bilgi almaya çalışmaktadır. Peki power saving mode ne demek? Telefonlarda power saving mode nasıl kapatılır? İşte bu konu üzerine merak edilenler.

Power Saving Mode Ne Demek Telefonlarda Power Saving Mode Nasıl Kapatılır

Bilgisayarlar anakart ve işlemci ile beraber birçok sistemden oluşur. Buna paralel olarak bilgisayarlar çok yoğun kullanıldığı zaman ise belli başlı bazı sorunlar yaşanabilir. Bu sorunlar içerisinde Power saving mode problemi de yer almaktadır.

Power Saving Mode Ne Demek?

Bilgisayar uzun saatler açık kaldığı ve aşırı ısındığı zamanlarda kendini kapatabilir. Akıllı cihazlar olduklarından dolayı, bilgisayar dinlenmesi gerektiği durumlarda power saving mode moduna geçer. Böylece aşırı ısınma ile beraber sistemlerin yeniden çalışır hale gelmesi için bir süre bilgisayar uyku halinde kalabilir. Biraz beklenirse Belli bir zaman içerisinde bilgisayar yeniden power saving mode üzerinden çıkabilir. Eğer sorun hala düzelmiyorsa o vakit mutlaka bir uzman ya da servisten destek almak büyük bir öneme sahiptir.

Telefonlarda Power Saving Mode Nasıl Kapatılır?

Bilgisayarlar ile beraber aynı zamanda mobil cihazlarda da power saving mode sorunu yaşanabilmektedir. Özellikle akıllı telefonlar aşırı kullanıldığı ve zorlandığı vakitlerde, otomatik olarak kendini power saving mode moduna alabilir. Böyle durumlarda izlenecek yol ile beraber, bireysel olarak bu durumdan çıkmak mümkün.

- Öncelikle cihazın ayarlar kısmına giriş yapılmalıdır.
- Daha sonra general (Genel) bölümüne girilmelidir.
- Bu bölümde, ‘Smart Energy saving’ kısmı yer alır.
- Bu kısmı, ‘OFF’ haline getirmek sorunu çözebilir.

Yukarıda verilen yollar cihazların marka ve modellerine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Ancak genel olarak ayarlar kısmından giriş yapılmak suretiyle, smart enerji saving bölümünü kapatmak yeterli gelecektir.