Eğitim Prototip Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Prototip Nasıl Yapılır?

Prototip Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Prototip Nasıl Yapılır?

29.05.2021 - 06:36 | Son Güncellenme:

Türkçe kökenli kelimeler arasında yer almasa da günlük hayatımızda duymuş olduğumuz bazı kelimeler olabilmektedir. Bu tür yabancı kelimelerden birisi de prototip kelimesini duyan kişiler, kelimenin gerçek ve TDK sözlük anlamını merak etmektedir. Prototip ne demek, TDK sözlük anlamı nedir ve prototip nasıl yapılır detayları ile derledik.

Prototip Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Prototip Nasıl Yapılır

Prototip, Fransızca kökenli bir kelime olmakla beraber ilk örnek ve model anlamlarına gelmektedir. Dijital veya fiziksel bir ürünün imal edilmeden önce ilk sunumu ve örneklemesi şeklinde kullanılmaktadır.

Prototip Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türkçe ya da yabancı kelimelerden hayatımıza girmiş olan çok sayıda kelimenin gerçek anlamları, genel olarak halk arasında eksik olarak bilinmektedir. Bu nedenle her gün TDK sözlük sitesinde farklı kelimeler için araştırılma yapılmakta ve bu araştırma yapılan kelimelerden birisi de prototip kelimesi olmaktadır. Prototip kelimesinin TDK sözlük anlamı ilk örnek ve model olarak iki farklı şekilde açıklanmıştır.

Prototip Nasıl Yapılır?

Geçmiş yıllarda prototip yapmak için temel ev malzemelerinin kullanması yeterli olsa da günümüzde prototip yapmak için genellikle özel çizim programları ve 3D baskı makineleri kullanılmaktadır.