Eğitim Rayiha Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Rayiha Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

14.06.2021 - 03:33 | Son Güncellenme:

Yeni duyulan bir kelimenin ne anlama geldiği insanlar tarafından oldukça merak edilmektedir. İnsanlar çeşitli yerlerde karşılarına çıkan bu kelimelerin anlamlarını araştırırlar. Bu kelimelerin anlamlarını güzel bulduklarında günlük hayatlarında kullanmaya başlamaktadırlar. Rayiha kelimesi de bu şekilde olan kelimelerden biri olmaktadır. Peki, rayiha ne anlama gelmektedir? TDK sözlük anlamı ne olarak açıklanmaktadır? İşte, rayiha kelimesi hakkındaki hususlar.

Rayiha Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Rayiha kelimesi, Arapça kökenli bir kelime olmaktadır. Rayiha kelimesi halk arasında fazla kullanımı olmayan, anlamı bilinmeyen bir kelime olarak ifade edilmektedir.

Rayiha Ne Demek?

Rayiha kelimesi anlam olarak, herhangi bir şeyin güzel ve hoş kokması olarak ifade edilmektedir. Rayiha kelimesi; birçok yerde çiçek kokusu olarak ifade edilir. Rayiha kavramı İslam dini peygamberi olan Hz. Muhammed'den (sav) bahsederken kullanılan bir kelimedir. Aynı zamanda tasavvufta birbirinden farklı pek çok hikaye anlatılırken rayiha kelimesinin kullanıldığı görülmektedir.

TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumuna göre rayiha kelimesi, güzel olan koku şeklinde açıklanmaktadır. Rayiha kelimesi; etrafa yayılan, her yeri kaplayan temiz ve ferah kokan anlamında da kullanılmaktadır.