Eğitim Rehber Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Rehber Kime Denir?

Rehber Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Rehber Kime Denir?

09.09.2022 - 01:33 | Son Güncellenme:

Rehber kelimesi farklı anlamları bulunan kelimelerden biri olarak Türkçe içerisinde yer almaktadır. Genel olarak bilge bir kişinin izinden gitme ya da kişilere doğru yolu gösteren kimse şeklinde isim anlamı bulunmaktadır. Aynı zamanda numaraların kaydedildiği yer olarak da farklı bir anlama gelmektedir. Rehber yol gösteren bir kişi ya da delil olarak anlamlandırılmaktadır. Kökeni Türkçeye dayanan sözcüklerden biridir. Rehber ne demek, TDK sözlük anlamı nedir ve rehber kime denir sizler için ayrıntıları ile derledik.

Rehber Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Rehber Kime Denir

Rehber kelimesi Türkçe içerisinde sık sık geçen sözcüklerden biridir. Bir kişiye yardımda bulunan ve ona doğru yolu gösteren kişi olarak adlandırılmaktadır. Delil anlamı da taşımaktadır. Rehber sözcüğü Türkçe içerisinde doğru yola götüren kişi olarak sözlüklerde geçmektedir.

Haberin Devamı

 Rehber Ne Demek ve TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Rehber Türkçede birinin doğruyu bulmasına yardımcı olan bilgi kişi olarak geçmektedir. TDK sözlüğünde de aynı şekilde kullanılmaktadır.

 Rehber Kime Denir?

 İnsanlara yol gösteren kimse ve doğru yola götüren kişi olarak bilinen sözcüklerden biridir. Rehber insanlara öncülük eden kişi olarak geçmektedir.