Eğitim Resesif Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Resesif Gen Ne Demek?

Resesif Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Resesif Gen Ne Demek?

18.08.2021 - 01:24 | Son Güncellenme:

İnsanlar yeni duydukları bir kelimenin anlamını öğrenmek isterler. Bilimsel terimlerin anlamları genellikle çoğu insan tarafından bilinmez. Resesif kelimesi de bunlardan bir tanesidir. Resesif ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Resesif gen ne demek tüm detayları ile derledik.

Resesif Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir Resesif Gen Ne Demek

 Resesif kelimesi özellikle biyolojide sıklıkla karşılaşılan terimlerden bir tanesidir. Bu terimin anlamı insanlar tarafından merak edilmektedir. Resesif kelimesi günlük hayatta da kullanılabilen kelimelerden bir tanesidir.

Haberin Devamı

 Resesif Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Resesif kelimesi Fransızcadan Türkçeye geçmiş olan kelimelerden bir tanesidir. Bu kelimenin anlamı insanlar tarafından merak edilmektedir. Türk Dil Kurumuna göre resesif kelimesi çekinik anlamına gelmektedir.

 Resesif Gen Ne Demek?

 Resesif gen biyolojide sıklıkla karşılaşılan terimlerden bir tanesidir. Resesif gen, çekinik gen ismi ile de bilinir. Bu genler baskın bir gen ile yan yana geldikleri zaman bireyin dış görünüşünde kendilerini göstermezler. Ancak iki resesif gen yan yana gelirse o zaman bireyin fiziksel özelliklerinde kendini göstermektedir. Resesif genler küçük harfler ile gösterilmektedir. Mavi göz, düz saç, kısa boy genleri, resesif genlere örnek olarak gösterilebilir.