Eğitim Rusya'da Şu An Saat Kaç? Rusya İle Türkiye Arasındaki Saat Farkı Nedir?

Rusya'da Şu An Saat Kaç? Rusya İle Türkiye Arasındaki Saat Farkı Nedir?

31.05.2021 - 03:33 | Son Güncellenme:

Ülkelerin yerel saatleri arasında farklılıklar bulunmaktadır. Bu farkın en büyük sebebi ülkelerin dünya üzerindeki konumlarına göre meridyen farklılıklarıdır. Bazı ülkelerde ise pek farklı zaman farkı bulunmamaktadır. Buda ülkelerin aynı ya da yakın meridyenlerde olmasından kaynaklanmaktadır. Peki, Türkiye ile Rusya arasında saat farkı var mıdır? Türkiye'de hava karardığında Rusya'da durum ne olmaktadır? İşte, Türkiye ile Rusya arasındaki yerel saat farkı ve Rusya'nın saati hakkında detaylar.

Rusyada Şu An Saat Kaç Rusya İle Türkiye Arasındaki Saat Farkı Nedir

Türkiye ile Rusya'nın sınır komşuluğu olmamasına rağmen birbirlerine yakın ülkelerdendir. Rusya ile Türkiye Karadeniz'e sınırı olan ülkeler arasındadır ve ülke arasında meridyen farkı bulunmamaktadır.

Rusya'da Şu An Saat Kaç?

Rusya, Asya kıtasında bulunmaktadır. Türkiye'nin büyük bir bölümü de Asya kıtasındadır. Rusya, Türkiye'nin kuzeyinde yer alan bir ülkedir. Meridyen farkı olmadığı için Türkiye ile Rusya'da saatler aynı noktayı göstermektedir.

Rusya ile Türkiye Arasındaki Saat Farkı Nedir?

Türkiye ile Rusya arasında saat fakı bulunmamaktadır. İki ülkenin yerel saatleri aynıdır. İstanbul ve Moskova saat dilimleri birbirinin aynısıdır. Bu yüzden her iki ülkenin saat dilimleri aynıdır.