Eğitim Samsat Kalesi Adıyaman'ın Neresindedir? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

Samsat Kalesi Adıyaman'ın Neresindedir? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

12.11.2021 - 16:38 | Son Güncellenme:

Tarihte yaşamış olan çeşitli uygarlıklar geride bıraktıkları tarihi eserler sayesinde günümüze ışık tutmaktadırlar. Pek çok uygarlık tarafından yapılan eserlerin başında kaleler gelmektedir. Kaleler o dönemde çevresine göre yüksekte yapılan çevresinde yerleşim yerlerinin olduğu yapılar olmaktadır. Bu yapılardan biri de Samsat kalesi olarak ifade edilmektedir. Peki, Samsat kalesi Adıyaman'ın neresindedir? Tarihi kalenin özellikleri ve hikayesi ne olmaktadır tüm detayları ile derledik.

Samsat Kalesi Adıyamanın Neresindedir Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

Samsat kalesinin bulunduğu yer yani Samsat tarihte Kommagene uygarlığının başkenti olarak bilinmektedir. Samsat kalesi efsaneleri olan önemli bir tarihi eser olmaktadır.

Haberin Devamı

Samsat Kalesi Adıyaman'ın Neresindedir?

Samsat kalesi Adıyaman iline ait olan Samsat ilçesinde yer almaktadır. Samsat ilçesi tarih boyunca pek çok uygarlığa hizmet etmiştir. Samsat 1514 tarihinde Osmanlı devleti tarafından fethedilen bir yer olmaktadır.1960 yılında Adıyaman iline bağlı bir ilçe haline gelmiştir.

Tarihi Kalenin Özellikleri ve Hikayesi 

Samsat kalesi tarihte Kommagene Krallığı tarafından yapılmış bir kale olarak bilinmektedir. Bu kale Selçuklu devleti zamanında İslam topraklarına katılmıştır. Samsat kalesinin hikayesi şu şekilde olmaktadır: Kommagene ülkesinin başkenti olan Samsat şehrinin bir kralı bulunmaktaydı. Kral içme suyu problemi olan şehre kim suyu önce getirirse güzeller güzeli kızını ona vereceğini söyler Bunun üzerine bir genç gece gündüz çalışarak şehre suyu getirir ve kralın kızı ile evlenir. Kommagene uygarlığına ait olan pek çok eser günümüzde Adıyaman müzesinde sergilenmektedir.