Eğitim Sandaloz Sakızı Nedir, Ne İşe Yarar? Sandaloz Sakızı Nasıl Kullanılır?

Sandaloz Sakızı Nedir, Ne İşe Yarar? Sandaloz Sakızı Nasıl Kullanılır?

23.03.2021 - 15:14 | Son Güncellenme:

Birçok farklı faydası ile beraber son dönemlerde sandaloz sakızı ön plana çıkıyor. Değişik kullanım alanları üzerinden değerlendirilen bir besin kaynağıdır. Peki sandaloz sakızı nedir, ne işe yarar? Sandaloz sakızı nasıl kullanılır? İşte bu konu hakkında merak edilenler.

Sandaloz Sakızı Nedir, Ne İşe Yarar Sandaloz Sakızı Nasıl Kullanılır

Adından da anlaşılacağı üzere sandaloz sakızı bir tür sakız çeşididir. Değişik türlerde ve seçeneklerde hazırlamak suretiyle kullanılır. Özellikle insan sağlığı için önemli bir potansiyel teşkil ettiğinden dolayı, merak edilen kaynaklar arasında gelir.

Haberin Devamı

Sandaloz Sakızı Nedir, Ne İşe Yarar?

Kuzey Afrika'da yetişen sandoloz ağacından yetişen sakıza sandaloz sakızı denir. Yaklaşık olarak 6 metreye kadar uzunluğa erişebilen bir ağaç olduğunu söylemek mümkün. Özellikle kan akışını hızlandırma noktasında oldukça etkilidir. Ayrıca hem baş hem de bel bölgesindeki ağrılara dindirmek için değerlendirilir.

Sandaloz Sakızı Nasıl Kullanılır?

Sakız olarak geçtiğinden dolayı genel olarak çiğneme yoluyla kullanılan bir kaynaktır. Daha sonra kolayca ufalanır ve ardından yutulabilir. Tabii yuttuktan sonra mutlaka en az 20 dakika kadar yemek yememek önemlidir. Böylece sandaloz sakızı faydaları üzerinde etkili olur.