Eğitim Sarı Kart Nedir? Futbolda Sarı Kart Hangi Durumlarda Verilir?

Sarı Kart Nedir? Futbolda Sarı Kart Hangi Durumlarda Verilir?

04.07.2022 - 16:39 | Son Güncellenme:

Futbol oynarken oyuncular tarafından yapılan kural dışı hareketlerde ceza verilmektedir. Verilen ceza ise hakem tarafından kartlarla gösterilmektedir. Hakem tarafından duruma göre kırmızı kart veya sarı kart gösterilmesi mümkün olmaktadır. Bir oyuncunun sarı kart görmesi için futbol kurallarına uygun olmayan hareketler yapması gerekmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Sarı Kart Nedir Futbolda Sarı Kart Hangi Durumlarda Verilir

Futbolda sarı kart, oyunda bulunan oyunculara veya yedek kulübesinde bulunan oyunculara gösterilebilmektedir. Hakem tarafından oyunculara sarı kart gösterilmesi bir uyarı niteliğindedir. Oyuncuların farklı maçlarda gördükleri sayı kartların toplamının belirli bir sayıya ulaşması durumunda bir sonraki maçta oynamama cezası alırlar.

Sarı Kart Nedir?

Futbol oyuncularının kural dışı bir harekette bulunmaları durumunda hakem tarafından uyarı olarak sarı kart gösterilmektedir. Sarı kart bir diğer ifadeyle ceza kartı olarak da bilinmektedir. Aynı maç içerisinde bir oyuncunun üst üste sarı kart görmesi durumunda kırmızı kart görmüş sayılır. Kartları görmesinin ardından ise oyunun kalanını oynayamaz. Üstelik bir sonraki resmi maçta da oynamama cezası alır. Oyuncunun kırmızı kart görmesiyle art arda iki kere sarı kart görmesi aynı anlama gelmektedir.

Futbolda Sarı Kart Hangi Durumlarda Verilir?

Futbolda sarı kart oyuncunun; sportmenliğe aykırı davranış gösterilmesinde, oyunun kurallarının devamlı bir şekilde ihlal edilmesi, oyunun tekrar başlamasını geciktirmesi durumunda, hakeme veya kararlarına herhangi bir şekilde itiraz etmesi durumunda, oyun kurallarını ihlal edecek bir durumda bulunması durumunda gösterilen bir ceza kartıdır.