23.03.2021 - 01:00 | Son Güncellenme:
Şaşlık, ateş üzerinde pişirilen bir et yemeği türüdür. Aslında şişe takılarak pişirildiği için şişlik kelimesinden türemiştir.
Şaşlık Nedir, Nasıl Yapılır?
Şaşlık, şişe dizilerek pişirilen bir et yemeğidir. Etler küp küp doğranarak şişe dizilir. İsteğe göre, yağlı ve yağsız yapılabilir. Et şişten ayıran en büyük özelliği etlerin pişirme öncesinde sirke ile marine edilmesidir. Ancak yemeğin orijinalinde yağlı ette tercih edilir. Daha sonra yakılan ateş üzerinde çevrilerek arkalı önlü pişirilir.
Şaşlık Bölgesi Hayvanın Neresidir?
Şaşlık, hayvanın tek bir bölgesinden yapılıyor diyemeyiz. Çünkü farklı bölgelerinden kesilerek ve küp küp doğranarak yapılır. Genelde kuzu eti tercih edilse de dana eti ile de yapılır.