Eğitim Şaşlık Nedir, Nasıl Yapılır? Şaşlık Bölgesi Hayvanın Neresidir?

Şaşlık Nedir, Nasıl Yapılır? Şaşlık Bölgesi Hayvanın Neresidir?

23.03.2021 - 01:00 | Son Güncellenme:

Et yemekleri, insanoğlunun varlığından bu yana sevilerek yenilen ve hayatı devam ettirebilmek için vücuda gerekli maddeleri sağlayan bir besindir. Zamanla bu besin kaynağı farklı şekillerde pişirilerek daha lezzetli hale gelmiş ve günümüzde de sevilerek tüketilmektedir. Şaşlık, da çok eski zamanlarda yapılan ve oldukça lezzetli olan bir et yemeğidir. Peki şaşlık tam olarak nedir ve nasıl yapılır? İşte, tüm detaylar.

Şaşlık Nedir, Nasıl Yapılır Şaşlık Bölgesi Hayvanın Neresidir

Şaşlık, ateş üzerinde pişirilen bir et yemeği türüdür. Aslında şişe takılarak pişirildiği için şişlik kelimesinden türemiştir.

Haberin Devamı

 Şaşlık Nedir, Nasıl Yapılır?

 Şaşlık, şişe dizilerek pişirilen bir et yemeğidir. Etler küp küp doğranarak şişe dizilir. İsteğe göre, yağlı ve yağsız yapılabilir. Et şişten ayıran en büyük özelliği etlerin pişirme öncesinde sirke ile marine edilmesidir. Ancak yemeğin orijinalinde yağlı ette tercih edilir. Daha sonra yakılan ateş üzerinde çevrilerek arkalı önlü pişirilir. 

 Şaşlık Bölgesi Hayvanın Neresidir?

 Şaşlık, hayvanın tek bir bölgesinden yapılıyor diyemeyiz. Çünkü farklı bölgelerinden kesilerek ve küp küp doğranarak yapılır. Genelde kuzu eti tercih edilse de dana eti ile de yapılır.