Eğitim Sedanter Ne Demek? Sedanter Yaşam Tarzı Nedir, Zararları Nelerdir?

Sedanter Ne Demek? Sedanter Yaşam Tarzı Nedir, Zararları Nelerdir?

24.03.2021 - 01:57 | Son Güncellenme:

İnsan yaşamı, düzenli ve düzensiz olarak ikiye ayrılabilir. Çünkü farklı aktiviteler olmadığı sürece kişilerin hayatı genellikle standarttır. Özellikle iş hayatında bulunan kişiler, gününün bir çoğunu iş ve ev arasında geçirmektedir. Sedanter de bir yaşam biçiminin adıdır. Özellikle gelişmiş ülkelerde yaygın olan bu yaşam tarzı tam olarak nedir merak edilen bir sorudur. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Sedanter Ne Demek Sedanter Yaşam Tarzı Nedir, Zararları Nelerdir

Sedanter, bir yaşam biçiminin adıdır. Genelde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde rastlanır. Çünkü sedanter, rahat bir yaşamda görülür.

Haberin Devamı

 Sedanter Ne Demek?

 Sedanter, bir yaşam tarzı olup tembelliğe dayalıdır. Bu durum genellikle halk dilinde sedanter olarak değil tembellik ve sersemlik ismi ile bilinir. Hareketsizlikten kaynaklanır.

 Sedanter Yaşam Tarzı Nedir? Zararları Nelerdir?

 Sedanter yaşam tarzı, fiziksel aktivitenin düzensiz, az ve hiç olmadığı durumlar için gerçekleşir. İnsan sağlığı için oldukça zararlı bir durumdur. Hareketsizliğin hakim olduğu sedanter yaşam biçiminde bir çok hastalıkta görülür. Özellikle bedensel rahatsızlıklar ve yüksek tansiyon ve şeker hastalıkları görülür. Bu yaşam tarzında oyun bağımlılığı da sık görülür.