Eğitim Sedasyon Nedir, Nasıl Yapılır? Sedasyon Anestezi Sırasında Acı Hissedilir Mi?

Sedasyon Nedir, Nasıl Yapılır? Sedasyon Anestezi Sırasında Acı Hissedilir Mi?

16.06.2021 - 16:04 | Son Güncellenme:

Sedasyon, özellikle ameliyat öncesinde karşılaşılan kelimeler arasında yer almaktadır. Siz de sedasyon kelimesi ile karşılaştığınız zaman ne anlama geldiği ile ilgili olarak bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Sedasyon nedir, nasıl yapılır? Sedasyon anestezi sırasında acı hissedilir mi? Sedasyon ve anestezi arasında nasıl farklar bulunmaktadır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Sedasyon Nedir, Nasıl Yapılır Sedasyon Anestezi Sırasında Acı Hissedilir Mi

Sedasyon ve anestezi arasındaki farklar merak edilmektedir. Sedasyon ve anestezi arasında bulunan en belirgin fark hastanın bilincinin kapalı olması veya açık olması olarak ifade edilebilir.

Haberin Devamı

Sedasyon Nedir, Nasıl Yapılır?

Sedasyon, en temel anlamı ile bir tıp terimi olarak ifade edilebilir. Sedasyon terimi çoğu kişiye yabancı gelse bile anestezi kelimesi herkes tarafından daha fazla aşina olunan bir kelime olarak bilinmektedir. Sedasyon ve anestezi, yapılacak olan cerrahi işlemler öncesinde hastanın acı hissetmemesi için verilen ilaçlar olarak ifade edilebilir. Sedasyon sırasında hastanın bilinci açık olur ancak, ancak anestezi uygulandığı zaman hastanın bilinci kapalı olur. Sedasyon uygulaması sırasında hasta hiç bir şekilde acı hissetmez. En genel ifadesi ile sedasyon, bir anestezi türü olarak bilinmektedir. 

Sedasyon uygulaması sırasında uygulanabilecek farklı yöntemler bulunmaktadır. Sedasyon uygulaması da anestezi uygulaması gibi bir damar yolu açıldıktan sonra ilaç enjekte edilmesi şeklinde uygulanmaktadır. Ancak bazı durumlarda sadece ağız yolu ile alınan ilaçlar ile de sedayon yapılabilir. 

Haberin Devamı

Sedasyon Anestezi Sırasında Acı Hissedilir mi?

Sedasyon anestezi uygulaması sırasında hasta hiç bir acı hissetmez. Sedasyon uygulaması sırasında hastanın bilinci açık olsa bile ağrı ve acı hissedilmesine sebep olmaz. Sedasyon uygulaması yapılması için herhangi bir yaş sınırı bulunmamaktadır. Küçük yaştaki bebeklere de uygulanabilmekte olan bir anestezi yöntemidir. Sedasyon uygulaması yapılmadan önce en az iki saat boyunca bir şey yenilip içilmemesi de gerekmektedir.