Eğitim Selektör Nedir, Ne İşe Yarar? Selektör Nasıl Kullanılmalıdır?

Selektör Nedir, Ne İşe Yarar? Selektör Nasıl Kullanılmalıdır?

15.03.2022 - 16:09 | Son Güncellenme:

Selektör yapmak, sürücüler arasında bir çeşit uyarıcı iletişim yöntemi şeklinde biliniyor. Trafik yönetmeliğine göre de selektör yapmak, ehliyet puan cezası, size para cezası ve hatta hapis cezası olarak da geri dönebiliyor. Selektör nedir, ne işe yarar sizler için derledik.

Selektör Nedir, Ne İşe Yarar Selektör Nasıl Kullanılmalıdır

Selektör yapmak, sürücülerin çok sık kullandığı bir çeşit araçlar arası gerçekleştirilen bir iletişimdir. Sürücülerin uzaktan araçları vasıtası ile kurduğu bir dildir. 

Haberin Devamı

 Selektör Nedir?

 Selektör, arabanın farlarını birkaç defa açıp kapamak sureti ile diğer sürücüleri uyarmak anlamına gelir. Aynı zamanda trafik yönetmeliğine göre cezası olan bir eylem olarak da tanımlanabilir. Selektör yapmanın bir suç olarak sayılmasının nedeni ise eylemin iyi bir amaçla yapıldığı zaman bile diğer sürücülerin dikkatini dağıtabilecek bir detaya dönüşebilmesinden kaynaklanır.

 Selektör Ne İşe Yarar?

 Selektör yapmak, yasak olmasına rağmen ülke trafiğinde bir çeşit iletişim diline dönmüştür. Örneğin 2 defa selektör yapmak, yani farları yakıp söndürmek, önde bulunan araca “yol ver” anlamına da gelebilir. Şehirler arası yollarda karşılaşan aynı ilin plakasına sahip olan araçlar, selektör yaparak selamlaşabilirler. Aynı zamanda Karşı şeritten gelen araç, selektör yaparak diğer şeritlerde yol üzerinde radar olduğu hakkında uyarı yapabilir.

Haberin Devamı

 Selektör Nasıl Kullanılmalıdır?

 Selektör yapmak, aslında yanlış ve cezası olan bir işaret dilidir. Fakat özellikle de uzun yollarda karşıdan gelen araçlarda yolda radar olduğunu belirtmek ve dikkatli olmasını söylemek için de selektör kullanılabilir.