Eğitim Sembolü (Simgesi) Ag Olan Element Nedir? Gümüş Elementi Hangi Gruptadır?

Sembolü (Simgesi) Ag Olan Element Nedir? Gümüş Elementi Hangi Gruptadır?

10.10.2021 - 02:58 | Son Güncellenme:

Periyodik cetvel kimya alanının vazgeçilme konuları arasındadır. Çünkü kimya alanı maddelerin yapı taşlarını ve temel elemanlarını incelemektedir. Maddeleri oluşturan elementlerin simgeleri ve değerleri periyodik cetvel içerisinde gruplandırılmıştır. Bu elemenler arasında gümüş elementi de bulunmaktadır. Peki, gümüş elementinin simgesi nedir? Bu element tabloda hangi grupta yer alır? İşte, gümüş elementi hakkında detaylı bilgileri derledik

Sembolü (Simgesi) Ag Olan Element Nedir Gümüş Elementi Hangi Gruptadır


Gümüşte diğer elementler gibi periyodik tablo içerisinde bulunmaktadır. Gümüş elementinin de atomik değerleri ve bir simgesi bulunmaktadır. Genel olarak parlak ve beyaz bir görünümdedir.

Sembolü (simgesi) Ag Olan Element Nedir?

Gösteriliş şekli ve simgesi AG olan element gümüş elementidir. Gümüş metal grubunda bulunmakta olup, parlak ve beyaz bir renge sahiptir. Altın ile bakırdan sonra keşfi yapılan gümüşün tarihi çok eski zamanlara dayanmaktadır. Katı olarak fiziksel özellik gösteren elementtir.

Gümüş Elementi Hangi Gruptadır?

Geçiş metalleri olarak temel özellik gösteren element serileri arasındadır. Tabloda 11. grup, 5. periyot ve D grubunda yer almaktadır. Gümüş elementinin atom numarası 47'dir. Gümüş elementinin atom ağırlığı 107,87 gramdır.