Eğitim Şeytan Kalesi Ardahan'ın Neresindedir? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

Şeytan Kalesi Ardahan'ın Neresindedir? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

12.11.2021 - 17:02 | Son Güncellenme:

Tarihi yapılara verilen isimlerin genellikle bir hikayesi bulunmaktadır. Bu yapıların hikayesi birçok tarih sever tarafından merak edilmektedir. Hikayesi merak edilen tarihi eserlerden biri de Şeytan kalesi olmaktadır. Ardahan ilinde yer alan Şeytan kalesinin Urartulardan kalma bir eser olduğu tahmin edilmektedir. Peki, Şeytan kalesi Ardahan'ın neresindedir? Tarihi kalenin özellikleri ve hikayesi ne olmaktadır? İşte, Şeytan kalesi hakkında bilgi edinmek isteyenler için gerekli detaylar.

Şeytan Kalesi Ardahanın Neresindedir Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

Şeytan kalesi, üç tarafı uçurumla çevrilmiş durumda olan bir yerde bulunmaktadır. Bu yapıdan çok azı günümüze sağlam bir şekilde ulaşmıştır.

Haberin Devamı

Şeytan Kalesi Ardahan'ın Neresindedir?

Şeytan kalesi Ardahan'ın Çıldır ilçesindeki Karaçay kanyonunun tam ortasında yer alan bir yapı olmaktadır. Bu kale deniz seviyesinden 1910 metre yükseklikte yer almaktadır. Kalenin üç kulesi bulunmaktadır. Ancak bu kulelerden sadece biri günümüze kadar ulaşmıştır. Gizli bir giriş kapısı bulunan kale yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi görmektedir.

Tarihi Kalenin Özellikleri ve Hikayesi

Şeytan kalesine bu ismin verilmesinde bulunduğu yerin coğrafi özellikleri etkili olmaktadır. Bu kale kendinden daha yüksek tepelerin arasına kurulmuştur. Uçurumun kenarında yer alan Şeytan kalesinde dereye kadar ulaşan bir merdiven, su sarnıcı ve şapel kalıntılarına rastlanmaktadır. Şeytan kalesinin efsanesinde kızı ölen bir kral bu kaleye kızının gömülmesini ister anacak bunu o işi yapan askerlerden başka kimsenin bilmemesini istemektedir. Askerler üç kalede mezar açar bunlardan sadece birine kralın kızını ve ona ait değerli eşyaları gömerler. Kral mezarın yerini bilen askerleri de öldürtür.