Eğitim Şifonyer Nedir, Ne İşe Yarar? Şifonyer Nasıl Düzenlenir?

Şifonyer Nedir, Ne İşe Yarar? Şifonyer Nasıl Düzenlenir?

08.04.2021 - 12:15 | Son Güncellenme:

Evlerimizde kullandığımız birçok mobilya ve aksesuarın adı dilimize Fransızcadan geçmiştir. Sözlük anlamı çekmeceli dolap olan şifonyer de bu kelimeler arasında yer alıyor. Genellikle yatak odalarında kullanılan şifonyerler, komodin ile benzer özelliklere sahiptir. Komodinlerden en büyük farkı çekmece sayısının daha fazla olmasıdır. Şifonyer nedir, ne işe yarar? Şifonyer nasıl düzenlenir? İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar.

Şifonyer Nedir, Ne İşe Yarar Şifonyer Nasıl Düzenlenir

 Günümüzde çocuk ve genç odaları için özel olarak imal edilen şifonyer modelleri de mevcuttur. Onlarca farklı renge ve desene ev sahipliği yapan şifonyerler mobilya mağazalarından ve internet sitelerinden satın alınabilir. 

Haberin Devamı

 Şifonyer Nedir? 

 Şifonyer, yatak odalarında komodin ile birlikte kullanılan, genellikle 3 ya da 4 çekmeceden oluşan bir mobilyadır. 

 Şifonyer Ne İşe Yarar? 

 Günümüzde birçok farklı modelde imal edilip satışa sunulan şifonyerlerin çekmeceleri derin ve iç hacimleri geniştir. Az yer kaplamalarına rağmen birçok eşyayı düzenli bir şekilde muhafaza edilmesini sağlar. Kullanıldığı her odanın daha tertipli görünmesini sağlayan şifonyer kullanışlı olduğu kadar dekoratiftir. 

 Çocuk odaları için üretilen çeşitlerinde birçok çizgi film kahramanının figürleri yer alıyor. Tek ve çift renkli şifonyerler, aynalı modelleri de mevcut. Özellikle dar odalarda tercih edilen bu mobilyaların en büyükleri 6 çekmecelidir. Eskitme ve retro şifonyer çeşitleri de hem internetten hem de mobilya mağazalarından temin edilebilir. 

Haberin Devamı

 Şifonyer Nasıl Düzenlenir? 

 Şifonyer düzenlerken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri eşyaların ve aksesuarların kullanım sıklığıdır. En üst çekmeceye her zaman kullanılmakta olan bileklik ve saat gibi aksesuarlar konabilir. Bunun dışında ilk iki çekmeceye konabilecek diğer aksesuarlar şu şekilde sıralanabilir: Yazlık ve kışlık çoraplar, havlular, günlük hayatta sıklıkla kullanılan takılar, düğmeler ve el işi malzemeleri. 

 En alttaki çekmecelere ulaşmak daha zor olduğu için bu raflara her zaman kullanılmayan eşyalar ve giysiler konabilir.