Eğitim Sıkma Kehribar Nedir, Renk Değiştirir Mi? Sıkma Kehribarın Gerçek Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Sıkma Kehribar Nedir, Renk Değiştirir Mi? Sıkma Kehribarın Gerçek Olduğu Nasıl Anlaşılır?

30.03.2021 - 15:30 | Son Güncellenme:

Tespihlerde kullanılan pek çok farklı taş bulunuyor. Sıkma kehribar herkes tarafından daha önce duyulan bir tespih çeşididir. Kişiler sıkma kehribarın özelliklerini ve gerçek olduğunu nasıl anlayacağını araştırarak daha fazla bilgiye ulaşmak istiyor. Sıkma kehribar nedir, renk değiştirir mi? Sıkma kehribarın gerçek olduğu nasıl anlaşılır? İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar.

Sıkma Kehribar Nedir, Renk Değiştirir Mi Sıkma Kehribarın Gerçek Olduğu Nasıl Anlaşılır

Sıkma kehribar, fenol ve formal-dehit malzemelerinden üretiliyor. Bu malzemelerin içerisine kehribar tozu ve eşitli kimyasallar eklenerek bir reçine hazırlanıyor.

Sıkma Kehribar Nedir? Renk Değiştirir mi?

Kişiler tespih alacağı zaman bazı tespih özelliklerine dikkat ediyor. Özellikle tespihlerde kullanılan bazı taşlar kişilerin oldukça ilgisini çekebiliyor. Kehribar tespihler herkesin sevdiği ve kaliteli olan tespih türleridir. Sıkma kehribarın tam olarak hangi özelliklere sahip olduğu kişiler tarafından merak ediliyor.

Sıkma kehribarın özellikleri içerisinde renk değiştirme olup olmadığı da tespih severler tarafından merak ediliyor. Özel bir malzeme olmasıyla bilinen kehribar, renk alır. Aynı zamanda ele alındığında yumuşak bir his verir. Rahat çekimiyle ön plana çıkan tespih türleri arasındadır. Sıkma kehribar içerisine herhangi bir katkı kimyasalı eklenmez. Bu nedenden dolayı renk alan bir taştır.

Sıkma Kehribarın Gerçek Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Değerli taşlardan biri olan sıkma kehribarın gerçek olup olmadığını anlamak için bazı yöntemler bulunuyor. Pek çok kişi bu yöntemleri öğrenerek, taşın gerçek olup olmadığını anlamak istiyor. Aseton yardımıyla sıkma kehribarın gerçek olup olmadığı kolay bir şekilde ortaya çıkarabiliyor. Bir kulak çöpüne benzer bir ürünle, sıkma kehribar taşına aseton damlatılır.

Damlatılma sonucunda taş üzerinde herhangi bir hasar veya etki görülmüyorsa, bu taş gerçek taştır. Fakat bir hasar oluşuyorsa, taşın gerçek olma olasılığı bulunmuyor. Kehribar taşları yumuşak olmasından dolayı, çizmeye çalışıldığında genellikle ele toz şeklinde düşecektir. Eğer toz çıkmıyorsa orijinal kehribar taşı değildir.