Eğitim Sınavlara hazırlıkta iddialı

Sınavlara hazırlıkta iddialı

27.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Okul öncesinden liseye tüm kademelerde eğitim veren Uğur Okulları, Türkiye’nin 53 ilinde, 113 okulda ve 127 kurs merkezinde öğrencileriyle buluşuyor.

Sınavlara hazırlıkta iddialı

Türkiye genelinde 85 bin öğrencileri olduğunu kaydeden Uğur Okulları Genel Müdürü Nil Çiçek, “Hedefimiz geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın iyi bir eğitim almaları ve bir dünya vatandaşı olarak yetişmeleri. Yarım asrı aşkın deneyimimizle, tüm okullarımızda aynı müfredatı ve kaynakları kullanıyoruz. Ayrıca beş yıldır okullarımızda kullandığımız kişiye özgü ve yapay zekâ destekli eğitim platformumuz Metodbox ile her zaman öğrencilerimizin yanındayız” dedi.

Haberin Devamı

Güvenilir bir liman

Uğur Okulları’nın çocuklarının iyi eğitim almasını isteyen velilerin, başarılı olmak isteyen öğrencilerin, mesleklerini profesyonelce icra etmek isteyen öğretmenlerin güvenilir limanı olduğunu belirten Çiçek, “Bizler bu sorumluluğun farkındayız ve bu sorumluluğu en başarılı şekilde yerine getirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Sınavlara hazırlık konusunda da öncü olduklarına dikkat çeken Çiçek, Uğur Sınava Hazırlık Merkezi ile öğrencilerin sınav başarılarını artırmayı, sosyal sorumluluk ve bilimsel projeleri hayata geçirmelerini, yurt dışı üniversite başvuruları için portfolyo oluşturmalarını amaçladıklarını söyledi. Öğrencilerin emeklerinin karşılığını aldığını görmenin kendilerini gururlandırdığını belirten Nil Çiçek, şu bilgileri verdi: “2020 YKS’de öğrencimiz Halid Oğuz Serçe, LGS’de ise Ada Kaderoğlu Türkiye birincisi oldu. Öğrencilerimiz 2021’de ise YKS’de ilk 100’de 12, ilk 500’de 41, ilk 1.000’de 58, ilk 2000’de 216 derece elde ederek büyük başarıya imza attılar. LGS’de ise yüzde 1’lik dilimde 427, yüzde 2’lik dilimde 559, yüzde 3’lük dilimde 892, yüzde 4’lük dilimde 997, yüzde 5’lik dilimde 1232 öğrencimiz yer aldı.” 

Haberin Devamı

Yurt dışı eğitim konusunda öğrencilerinin ve mezunlarının yanında olduklarının altını çizen Çiçek, “Uğur Çift Diploma Programı kapsamında öğrencilerimiz ABD ve Kanada’da bulunan okulların online eğitimlerine katılarak ikinci bir lise diplomasına sahip olabiliyor. Mezunlarımızın ise hem İstanbul’daki Bahçeşehir Üniversitesi’nde hem de Avrupa’nın en büyük eğitim kurumlarından BAU Global çatısı altında bulunan İngiltere, Amerika, Almanya, Gürcistan, Kıbrıs’taki üniversitelerde de burs imkânı bulunuyor. Ayrıca yurt içinde ve yurt dışında yüksek lisans, doktora ve iş fırsatları konusunda da her zaman mezun öğrencilerimizi destekliyoruz” diye konuştu.

Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını ilke edinerek tüm kademelerde Uğur’da Sorumlu Üretim ve Tüketim Programı’nı başlattıklarını anlatan Çiçek, Dünya’nın geleceği için bilinçli adımlar atan nesiller yetiştirmek adına öğrencileriyle Tarım ve Gıda, Enerji, Su ve Geri Dönüşüm temalarında çalışmalar yaptıklarını söyledi.