Eğitim Sivas'ın Balıklı Gölü Olarak Bilinen Kangal Balıklı Kaplıcası Nerededir?

Sivas'ın Balıklı Gölü Olarak Bilinen Kangal Balıklı Kaplıcası Nerededir?

20.10.2021 - 13:02 | Son Güncellenme:

Ülkemizde farklı özellikleri ile bilinen pek çok göl merak edilmektedir. Bunlardan birisi de Sivas ilinde yer alan Kangal >Balıklı Kaplıcasıdır. Kangal Balıklı Kaplıcasının nerede olduğunu öğrenerek ulaşımı kolaylıkla sağlanabilir. Peki Sivas'ın balıklı gölü olarak bilinen Kangal Balıklı Kaplıcası nerededir? Sizlere Kangal Balıklı Kaplıcasının nerede olduğu hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Sivasın Balıklı Gölü Olarak Bilinen Kangal Balıklı Kaplıcası Nerededir

 Kangal Balıklı Kaplıcası ülkemizde pek çok hastalıkların tedavisinde ün yaptığı için sıklıkla araştırılmaktadır. Özellikle içerisinde yaşayan balıklarından ve suyun kimyasal özelliklerinden dolayı ülkemizde bulunan önemli göllerden birisi olmaktadır.

Haberin Devamı

 Sivas'ın Balıklı Gölü Olarak Bilinen Kangal Balıklı Kaplıcası Nerededir?

 Kangal Balıklı Kaplıcası ülkemizde Sıvası ili sınırları içerisinde yer almaktadır. İlk merkezine 90 kilometre mesafede yer alan Kangal Balıklı Kaplıcası Kangal ilçesinin 13 kilometre kuzeydoğusunda Hamam deresi vadisinde yer almaktadır. Bu kaplıca aynı zamanda Balıklı Çermik veya Yılanlı Çermik adı ile de anılmaktadır.

 Balıklı Kaplıcanın bulunduğu vadi boyunca güneye doğru gidildikçe bazı kaynaklar görülmektedir. Bu kaynakların debisinin en fazla olanı Kangal ilçesine bağlı olan Kalkım Köyündeki Kalkım Kaplıcasıdır. Bu kaynak suyunda Kangal Balıklı Kaplıca içerisinde yaşayan aynı tür balıklar bulunmaktadır. 

 Kangal Balıklı Kaplıcasının rakımı 1425 metredir. Kuzey güney doğrultusunda dizilmiş olan 5 ayrı yerden de kaynak almaktadır. Bu kaplıca suyu belli bir kaynaktan çok kum taşları arasından yaygın olarak yüzeye çıkmaktadır. Ayrıca dere kenarı boyunca da sızıntılar oluşturmaktadır.