Eğitim Slalom Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek? Slalom Atmak Ne Demek?

Slalom Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek? Slalom Atmak Ne Demek?

01.09.2022 - 15:53 | Son Güncellenme:

Slalom kelimesi Türkçe içerisinde bir yerden bir yere geçiş anlamı taşımaktadır. Zikzak çizerek hareket etme ya da bir yere ulaşma olarak da kullanılmaktadır. Slalom kelimesinin TDK sözlük anlamı ise çubuklar ile hazırlanan bir parkur olarak çevrilmektedir. Bu parkurda zikzaklar çizerek ilerlemeye slalom adı verilmektedir. Üstelik kayak yarışı anlamı da taşımaktadır. Slalom nedir, TDK sözlük anlamı ne demek ve slalom atmak ne demek sizler için derledik.

Slalom Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek Slalom Atmak Ne Demek

Slalom kelime anlamı bakımından zikzak çizerek ilerleme ve hareket etme anlamları taşımaktadır. Genelde bir durumu ifade etmek için de slalom kelimesi kullanılmaktadır. Oluşturulan parkur içerisinde zikzak çizerek ilerleme olarak da bilinmektedir.

Slalom Nedir ve TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Slalom kelimesi Türkçe içerisinde zikzaklar halinde hareket etme anlamı taşımaktadır. Bayraklar ile işaretlenen bir yolda zikzak çizerek yürüme ya da koşma anlamına da gelmektedir.

Slalom Atmak Ne Demek?

Slalom atmak kelimesi TDK sözlüğü içerisinde zikzak çizerek parkur içerisinde ilerlemek ya da bir çeşit kayak yarışı yapmak şeklinde ifade edilir.