Eğitim Sms Nedir, Açılımı Ne Demek? Sms Nasıl Gönderilir, Nasıl Atılır?

Sms Nedir, Açılımı Ne Demek? Sms Nasıl Gönderilir, Nasıl Atılır?

10.12.2021 - 15:56 | Son Güncellenme:

Telefonlarda her daim sabit duran iletişim yollarından biri olarak SMS öne çıkar. Günümüzde her ne kadar çok kullanılmasa bile merak edilen konular içerisinde yer alır. Peki SMS nedir, açılımı ne demek? SMS nasıl gönderilir, nasıl atılır detayları ile derledik.

Sms Nedir, Açılımı Ne Demek Sms Nasıl Gönderilir, Nasıl Atılır

 Cep telefonları aracılığı ile kullanılan bir iletişim yolu olarak SMS öne çıkmaktadır. İngilizce uzun hali ile beraber aynı zamanda Türkçe bir karşılığı yer alır. Artık farklı iletişim yolları kullanılsa bile, günümüzde hala farklı amaçlarda geçerliliği olan bir mesaj yöntemidir.

Haberin Devamı

 SMS Nedir?

 İngilizce short message service olarak bilinen SMS, Türkçe karşılığı ise kısa mesaj servisi olarak değerlendirilir. Cep telefonları aracılığıyla karşılıklı gönderilen mesaj olarak anlatmak mümkündür. 160 karaktere kadar yazı yazma imkanı tanıyan SMS, aynı zamanda 2G ile ortaya çıkmış bir mesajlaşma servisidir.

 SMS Açılımı Ne Demek?

 Açılımı üzerinden ele alındığı vakit sms hem İngilizce hem de Türkçe olarak karşılık sunmaktadır. Bu doğrultuda shot message service olarak İngilizce bir karşılık getiriyor. Aynı zamanda Türkçe karşılık olarak da yeni kısa mesaj servisi ya da kısa mesaj hizmeti biçiminde karşılık bulur. 

 SMS Nasıl Gönderilir, Nasıl Atılır?

 SMS göndermek için öncelikle cep telefonu üzerinden kısa mesaj servisi bölümüne giriş yapmak gerekir. Daha sonra otomatik olarak telefon numarası eklenir ya da tuşlar vasıtasıyla numara eklenir. Bundan sonra ise mesajı yazmak suretiyle gönder tuşuna basmak yeterlidir.