Sözlük Acemi Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Acemi Kime Denir?

Acemi Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Acemi Kime Denir?

01.01.2022 - 04:42 | Son Güncellenme:

Acemi, sık sık kullanılan kelimelerden biridir. Özellikle kullanım alanının geniş olması nedeniyle önemli kelimeler arasındadır. Bundan dolayı Acemi kelimesinin ne anlama geldiğini öğrenebilir ve bu doğrultuda doğru bir şekilde kullanabilirsiniz. Acemi ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Acemi kime denir tüm detaylarıyla derledik.

Acemi Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Acemi Kime Denir

Acemi, Arapça kökenlik bir kelimedir. Bu nedenle dilimize Arapçadan gelmiş olan bir kelimedir. Acemi kelimesinin anlamı işinde yeni olan, bir işe yabancı olan ya da elindeki iş hakkında bilgisi olmayan kişiler anlamına gelmektedir.

Acemi Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Dilimizde kelimelerin anlamları doğru kullanım için en önemli unsurlardan biridir. Acemi kelimesi dilimize Arapçadan geçmiş bir kelimedir ve Arapça kökenlidir. Acemi kelimesinin TDK sözlük anlamı ise işin yabancısı olan, bir işe yabancı olan, elindeki işi beceremeyen anlamlarına gelmektedir.

Acemi Kime Denir?

Bir işte yeni olan, bir yere yabancı olan, o iş hakkında bilgisi olmayan kişileri anlatmak için Acemi kelimesi kullanılmaktadır. Acemi tabiri için kişilerin o işte ya da o yerde yeni olmaları gerekir.