Sözlük Ahlaksız Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Ahlaksız Kime Denir?

Ahlaksız Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Ahlaksız Kime Denir?

26.08.2022 - 16:36 | Son Güncellenme:

Bir kişinin daha duyarlı, yardımsever ve iyi olmasını sağlayan özelliklerin tamamına ahlak denir. Sözlük anlamı huy ve mizaç olan hulk kelimesinden türetilen bu sözcük çeşitli türlere ayrılır. Örnekler: 1- Toplumsal Ahlak 2- Meslek Ahlakı. Toplumsal düzenin sağlanması ve kişisel çatışmaların en aza indirgenmesi için uyulması gereken kurallar da ahlak olarak nitelendirilir. Ahlaksız ne demek? Ahlaksız kime denir örnekler ile derledik.

Ahlaksız Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Ahlaksız Kime Denir

Ahlaksız kişiler için kullanılan diğer sözcükler ve deyimler: 

Haberin Devamı

 1- Arsız 

 2- Irz düşmanı 

 3- Terbiyesiz 

 4- Sütü bozuk 

 5- Gözü göz değil 

Ahlaksız Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Manevi değerleri umursamayan ve toplumsal kuralları hiçe sayan kişilere ahlaksız denir. Ahlaki kuralların tamamını yok sayan, bu nedenle ahlaki nihilizm olarak adlandırılan felsefesi akımın diğer adı Amoralizmdir. Friedrich Nietzsche, Georges Bataille, Arthur Schopenhauer ve Albert Caraco bu akımın temsilcileri arasında yer alır. 

Ahlaksız Kime Denir?

Töreye, geleneklere, ahlaki kaidelere ve görgü kurallarına uymayan kişiler "ahlaksız" olarak nitelendirilir. Bu kişiler, insana özgü tüm değerlerin toplum tarafından inşa edildiğini, bu nedenle bireyin bu kurallara uymak zorunda olmadığını savunurlar. 

 

Yazarlar