Sözlük Alanyazın Ne Demek? Alanyazın Taramasında Neler Yapılır?

Alanyazın Ne Demek? Alanyazın Taramasında Neler Yapılır?

23.09.2021 - 01:40 | Son Güncellenme:

Herhangi bir alanla ilgili bilimsel bir çalışma hazırlanırken yapılması gereken birtakım unsurlar söz konusu olmaktadır. Bilimsel çalışmalar insanlara pek çok konuda yol gösteren nitelikli çalışmalar olmaktadır. Bu çalışmaları hazırlayan kişiler akademik bakımdan donanımlı insanlar olarak belirtilmektedir. Alanyazın da bu çalışmalardan biri olarak ele alınmaktadır. Peki alanyazın ne demek? Alanyazın taramasında neler yapılır? İşte, alanyazın hakkında bilgi edinmek isteyenler için gerekli olan bilgiler.

Alanyazın Ne Demek Alanyazın Taramasında Neler Yapılır

 Alanyazın adı verilen çalışmalar belli bir konuda uzmanlar tarafından yazılan bilimsel makalelerden oluşmaktadır. Bu çalışmalar araştırma yapmayı gerektiren çalışmalar olmaktadır.

Haberin Devamı

 Alanyazın Ne Demek?

 Alanyazı adı verilen çalışmalar belli bir alana ait olan ve belli bir konu üzerinde yapılan ve yayınlanan çalışmaların ortak adı olarak belirtilmektedir. Bu çalışmalar bilimsel araştırmalarda büyük bir öneme sahip olduğu için bir plan dahilinde hazırlanması gerekmektedir. Araştırma yapılan disiplinlere göre başvurulan kaynaklar ve izlenen yollar farklılık göstermektedir. 

 Alanyazın Taramasında Neler Yapılır?

 Alanyazın taramasında öncelikle kaynakların belirlenmesi gerekmektedir. Alanyazın çalışmalarına başlamadan kullanılacak araçların tespit edilmesi de çalışmayı kolaylaştırması bakımından önemli olmaktadır. Çalışmanın planı hazırlandıktan sonra ne kadar süre içerisinde bu çalışmanın bitirileceği de belirtilmelidir.