Sözlük Aşeka Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Arapçada Aşeka Ne Demek?

Aşeka Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Arapçada Aşeka Ne Demek?

07.01.2022 - 04:23 | Son Güncellenme:

Aşeka, özellikle geçmiş zamandan bu yana sıkça kullanılan kelimelerden biridir. Kullanım bakımından önem taşıması nedeniyle anlamı merak edilen kelimeler arasındadır. Bu bakımdan Aşeka ne demek öğrenebilir ve doğru bir şekilde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sizin için Aşeka ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Arapçada Aşeka ne demek detaylarıyla derledik.

Aşeka Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Arapçada Aşeka Ne Demek


Aşeka Arapça kökenli bir kelimedir. Aşeka kelimesinin anlamı ise Türkçede sarmaşık adındaki bitkinin adı olarak kullanılmaktadır.

Aşeka Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Aşeka kelimesi merak edilen kelimeler arasında bulunmaktadır. Türkçedeki sarmaşık adından bitkiye Aşeka denmektedir. Sarmaşık bitkisine dilimizde Aşeka denmektedir ve bu kelime Arapça kökenlidir. Arapçadan dilimize gelmiş olan Aşeka kelimesi ağacı saran ve ağaçtan beslenen, zamanla ağacı kurutarak ölmesine sebep olan sarmaşık anlamına gelir.

Arapçada Aşeka Ne Demek?

Arapçada Aşeka aşk anlamına gelir. Aşeka, aynı zamanda bir ağacı saran, beslenmesini ağaçtan sağlayan ve zamanla ağacın kurumasına sebep olarak onu öldüren sarmaşığın adıdır. Aşk kelimesi Arapçadaki Aşeka kelimesinden gelmektedir. Aşeka kelimesinin Arapçadaki anlamı ağacı kurutan sarmaşık anlamına gelmektedir.